ADANA’DA HASTANE ACİL SERVİSLERİ UYARISI

29.12.2019 22:18:58

ADANA’DA HASTANE ACİL SERVİSLERİ UYARISI

Adana İl Sağlık Müdürlüğü’nden vatandaşlara uyarı geldi. Sağlık Müdürlüğü vatandaşların hastane acil servislerinin asıl hedef hasta kitlesi olan vakalara yoğunlaşabilmesi için mevsimsel hastalıklar konusunda Aile Sağlığı Merkezlerine başvurulmasını istedi.
İl Sağlık Müdürlüğü’nden “Değerli vatandaşlarımız!” başlıklı uyarı şöyle:
“Son günlerde hastanelerimizin acil servislerinde akşam saatlerinde oluşan hasta yoğunluğu sebebiyle bir açıklama yapma gereği doğmuştur.
Yaşadığımız soğuk hava koşulları sebebiyle mevsimsel grip nezle ve üst solunum yolu enfeksiyonu vakalarında artış olmuştur. Söz konusu mevsimsel rahatsızlıklar hafta içi gündüz saatleri ile esnek mesai kapsamında akşam saatlerinde hizmet veren Aile Sağlığı Merkezlerimizde, Aile Hekimlerimiz tarafından kolaylıkla teşhis ve tedavi edilebilmektedir.
Bu rahatsızlıklarda, ateş öksürük ve burun akıntısı gibi belirtilerin görülmeye başlandığı ilk saatlerde öncelikle Aile Sağlığı Merkezlerimize başvurulması halinde yaşanan rahatsızlık hızlıca teşhis edilip, vakit kaybetmeden gereken tedaviye başlanabilecektir.
Acil sağlık müdahalesi gerektirmeyen söz konusu mevsimsel grip, nezle ve üst solunum yolu enfeksiyonu vakalarının Aile Sağlığı Merkezlerimize başvurmaksızın, vakit kaybederek akşam saatlerinde hastanelerimizin acil servislerine başvurması sonucunda, olağandışı yoğunluk oluşmaktadır.
Acil Servislerimizin asıl hedef hasta kitlesi olan vakalara yoğunlaşabilmesi için mevsimsel grip nezle ve üst solunum yolu hastalarımızın daha rahat koşullarda hizmet alabilecekleri Aile Sağlığı Merkezlerine öncelikle başvurmalarını rica ederiz.
Kamuoyuna Saygıyla Duyurulur.
İl Sağlık Müdürlüğü”



1

“GELECEĞİ KERPİÇLE İNŞA ETMEK” KONULU SEMPOZYUM

2

ATO MOBİL UYGULAMA YAYINDA

3

KIVANÇ : ADANA’NIN İHRACATI 1 MİLYAR DOLARA ULAŞTI

4

57 ÜNİVERSİTEDEN 144 PROJE KATILDI

5

KIZILAY’DAN “KAN DOSTLARINA” TEŞEKKÜR