ADANA’DA HAYAT PAHALILIĞINA PROTESTO

25.11.2021 19:32:53

ADANA’DA HAYAT PAHALILIĞINA PROTESTO






Adana'da siyasi parti ve emek örgütlerinin çağrısıyla sokağa çıkan halk pahalılığa tepki göstererek hükümeti istifaya çağırdı.





Gençlik Meydanı'nda bir araya gelen Adanalılara zamlara tepki gösterdi. Burada basın açıklaması yapan grup sık sık , 'Boyun Eğme, memlekete sahip çık', 'İş, ekmek, özgürlük', 'İnsanca yaşamak istiyoruz', 'Hükümet İstifa' sloganları atması dikkat çekti.





Adana polisinin de geniş güvenlik önlemi aldığı  pahalılığı protesto eyleminde yapılan açıklamada , 'Ücretler Eriyor Halkın Ekmeği Küçülüyor!, Sessiz Kalmayalım, Haklarımız İçin Birlikte Mücadele Edelim! Pahalılığa Karşı Ayağa Kalkalım!” ifadelerine yer verildi.





Ekmeğe, suya,  elektriğe, ev kiralarına zam üstüne zam yapıldığını dile getiren protestocular, açıklamalarında şöyle dediler:









 “Eve giren para bu pahalılıkta pul olmuş. Bir gün aldığımız sebze meyveyi ertesi gün aynı fiyata bulamaz olmuşuz. Evden dışarı adım attın mı her şey para, her şey ateş pahası. Ev desen, kiradaysan maaşın en az yarısı kiraya gidiyor. Elektrik, su, doğalgaz faturaları da cabası. Çocukların okulu, kıyafeti, başka, başka da elde avuçta bir şey yok ki. Başka ne olsun. Yok, yok, yok... 





Türk lirası dolar karşısında eridikçe işçilerin, emekçilerin cebindeki para da eriyor. Alım gücü düşüyor, halkın sofrasındaki ekmek küçülüyor.  Eylülden bu yana Türk lirası dolar karşısında %40 değer kaybetti. Dolar arttıkça, her sabah biraz daha fakirleşmiş olarak uyanıyoruz. Sadece fakirleşmiyoruz, aynı zamanda sırtımızdaki borç yükü de artıyor. Emeklilere, kamuda çalışan işçilere ve emekçilere verilen zamlar daha ilk günden eridi. Küçük esnaf siftah yapamaz duruma geldi. Borcu borçla kapatıyoruz. “




1

KIVANÇ : ADANA’NIN İHRACATI 1 MİLYAR DOLARA ULAŞTI

2

57 ÜNİVERSİTEDEN 144 PROJE KATILDI

3

KIZILAY’DAN “KAN DOSTLARINA” TEŞEKKÜR

4

"NASIL BİR DEMOKRASİ NASIL BİR CUMHURİYET" PANELİ

5

DEMİRPOR DEPLASMANDAN 3 PUANLA DÖNÜYOR