ADANA
Manşet Haber 10.11.2016 08:40:28 0

ADANA'DA İLGİNÇ HIRSIZLIK

ADANA'DA İLGİNÇ HIRSIZLIK

Hırsızlar Hasta Verilerini Çaldı
Adana’da Aile Sağlığı Merkezi’nde doktorların hasta kayıt verilerinin bulunduğu bilgisayarlar çalındı. Tabip Odası Yönetim Kurulu Üyesi Uz. Dr. Selahattin Menteş, “Aslında çalınan hastaların sağlık geçmişi”diyerek hırsızlığa tepkis göstererek meslektaşlarına da geçmiş olsun ziyaretinde bulundu.
Seyhan İlçesi Dağlıoğlu-2 Aile Sağlığı Merkezine giren hırsızlar burada bulunan doktorlara ait bilgisayar, televizyon ile bazı eşyaların çalınması üzerine TTB Merkez Konsey Üyesi Dr. Yaşar Ulutaş, Adana Tabip Odası Yönetim Kurulu Üyesi Uz. Dr. Selahattin Menteş ile Dr. Can Eren, hırsızlığa maruz kalan Dağlıoğlu -2 Aile Sağlığı Merkezi hekimlerini ziyaret ederek geçmiş olsun dileğinde bulundu.
“BU HIRSIZLIK KİŞİLİK HAKLARINA YAPILAN SOYGUNDUR”
Dağlıoğlu -2 Aile Sağlığı Merkezi hekimlerinden hırsızlıkla ilgili bilgi aldıktan sonra açıklama yapan Adana Tabip Odası Yönetim Kurulu Üyesi Uz. Dr. Selahattin Menteş, şöyle dedi:daglıoglu_asm (2)
“Öncelikle odam adına hepinize geçmiş olsun diyorum. Aile Hekimlerinin periferde bulunan ASM’lerde zor koşullarda çalıştığını herkes biliyor. Hekimler hastalarını iyileştirmenin yanında ASM’lerinde iğneden ipliğe kadar her şeyi ile ilgileniyor. Bu uç noktalarda bulunan merkezlere güvenlik bile gitmezken doktorlar halka hizmet vermeye çalışıyor. Bu gibi yerlerde halkın hekimine ve ASM’lerine sahip çıkması gerekir. ASM bina güvenliği devlet tarafından sağlanmalıdır. Hatta sadece bina güvenliği değil hekim ve ASM çalışanlarınında güvenliği sağlanmalıdır. Çünkü onlarda risk altındadırlar. Aile Sağlığı Merkezlerinden çalınan bilgisayarlara maddi değer olarak bakmamak lazım. Bu aslında sadece televizyon, bilgisayar hırsızlığı değil, ASM’ye kayıtlı binlerce hastanın sağlık bilgileri ve kişilik haklarına yapılan soygundur.”
“ASM HIRSIZLIĞI HASTALARA ZARAR VERİYOR”
Dağlıoğlu -2 Aile Sağlığı Merkezinde görevli hekimler adına bilgi veren Dr. Figen Doğan Güneş, “Aile Sağlığı Merkezimizde hasta kayıtlarını tuttuğumuz bilgisayarların, hastaları bilgilendirme yaptığımız televizyonun çalınması bizim işlerimizi aksattığı gibi hastalarımızı da zor duruma soktu. Bu bilgisayarlarda bebeklerin bilgileri var. Aşı takipleri var. Gebelerin bilgileri var. Yani çalınan sadece madde değil, maneviyatta çalınmış oluyor. Sağlık Merkezlerine yapılan hırsızlıklar adi hırsızlıktan daha öte bir şeydir. Yetkililerin bu konuda da daha hassas davranmalarını bekliyoruz. Tabip Odası yöneticilerimizin nazik ziyaretleri bizleri mutlu etti. Kendilerine ayrı ayrı çok teşekkür ediyoruz.” diye konuştu.

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

YAZARLAR

32.1° / 19.2°