Tarih: 22.01.2017 15:40

ADANA’DA KORSAN ASANSÖR FİRMASI VAR!

Facebook Twitter Linked-in

Adana Asansör Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Ümit Özlü, kentte 43 adet yeterlilik belgesi olan firma bulunduğunu, 89 korsan firmanın çalıştığını açıkladı, korsan firmalarla el birliği ile mücadele edeceklerini bildirdi.
Adana’da 2012 yılında 16 asansör firması,sektöre katkısı olan İmalatçı ve mühendislerin bir araya gelerek oluşturduğu Adana Asansör Sanayici ve İşadamları Derneği (ADASİAD) ikinci olağan kongresini yaptı. Kongrede yönetim kurulu seçimi sonrası asansör sektöründeki gelişmeler kanun ve yönetmelikteki değişikliklerle ilgili dernek üyeleri bilgilendirildi. İki liste halinde gidilen seçimde Ümit Özlü tekrar seçildi.
ADSİAD Başkanı Özlü, kongre sonrası yaptığı yazılı açıklamasında, dernekte 43 yeterlilik belgesi olan firma bulunduğunu belirterek, Adana’da 89 korsan firma olduğunu dile getirdi. Özlü, bunlarla elbirliği içerisinde mücadele edileceklerini korsan firmalardan hizmet alan vatandaşları da bu konuda bilgilendirileceklerini ifade etti, “Kamu kurum ve kuruluşları ziyaret edilerek dernek çalışmaları hakkında bilgi verilecek ve destekleri istenecektir” dedi.
Amaç halkın can güvenliğinin tam ve doğru bir şekilde sağlanarak, güvenli asansör için imalat, montaj ve bakımların doğru bir şekilde yapılması olduğunu vurgulayan Ümit Özlü açıklamasında şu görüşlere yer verdi:umit_ozlu_asansorculer
“El birliğiyle hem vatandaşların hem bina yöneticilerinin asansörlerle ilgili bilinçlendirmeleri ve sorumluluklarının neler olduğu ile ilgili tanıtıcı çalışmalar yapacağız. Diğer bir faaliyet konumuzda sektörde çalışanların mesleki eğitimlerimizi sürdüreceğiz. Tüm firmalarda çalışan personellerin hızlı bir taramayla mesleki yeterlilikleri belirlenecektir. Mesleki yeterlikleri olmayan personeller için gerekli eğitimlerin aldırılması sağlanacaktır. Derneğin faaliyetleri kapsamında gerek kamuya gerekse de özel sektöre danışmanlık bilirkişilik hakem heyeti ve buna benzer hizmetlerin yoğun bir şekilde vereceğiz.”



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —