Adana’da Robotik Cerrahi Ameliyatı

6.10.2015 13:19:19

Adana’da Robotik Cerrahi Ameliyatı

ameliyat_obeziteAdana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde ilk defa “Da Vinci Robotik Cerrahi'' yöntemi ile komplikasyonsuz olarak mide küçültme ameliyatları gerçekleştirildi.

Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi Genel Cerrahi Kliniği'ne başvuran beden kitle endeksleri 41 ve  40.7 olan iki bayan ile 48.3 olan erkek hastaya, Da Vinci Robot sistemi ile midelerine gastrik by-pass yöntemi uygulandı. Ameliyatlar Genel Cerrahi Uzmanları Dr. Süleyman Çetinkünar, Dr. Hasan Erdem, Doç.Dr.Edip Akpınar ve ekibi tarafından gerçekleştirildi.

Dr.Süleyman Çetinkünar ve Dr. Hasan Erdem, ''Obezite hastalarında, kalın yağ tabakası cerrahın müdahale olanağını kısıtlar ameliyatın yapılmasını güçleştirir. “Da Vinci” Robotik Cerrahi Sistemi ile gerçekleştirilen ameliyatlarda ise bu sorun ortadan kalkmaktadır. “Da Vinci” robotu, laparoskopiye ek üstünlükler getirdi, artık üç boyutlu görüş alanı ile ameliyatlar daha güvenli hale geldi'' dedi. Ayrıca, insan el bileğinin belli derecede hareket edebilirken “Da Vinci” robotunun, 540 derece dönebildiğini, bu özelliğin morbid obezitedeki gastrik by-pass ameliyatlarında büyük üstünlük sağladığını, hastaların daha kısa sürede sağlıklarına kavuştuklarını ekledi.

ÜSTÜN TEKNOLOJİDEN HALKIMIZ FAYDALANACAK

ROBOT?K CERRAH? YÖNTEM?YLE ?LK AMEL?YATKamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Osman Kürşat Arıkan, yaptığı açıklamada ''İleri derecede obez hastalarda ve daha önce ameliyat olmuş kişilerde robtik cerrahinin büyük avantajları vardır. El titremesinin elektronik olarak ortadan kaldırıldığı bu yöntemde daha stabil ve net görüntü elde edilmektedir.Uzun yıllardır diyet yapmalarına rağmen kilo veremeyen hastalar, artık “Da Vinci Robotik Cerrahi” yöntemi ile daha hızlı ve komplikasyonsuz olarak kilo verebileceklerdir. “Da Vinci Robotik Cerrahi” sistemi yüksek maliyetli bir cihaz olduğundan dolayı bu yöntemden sadece belli merkezler yararlanabiliyordu. Sağlık Bakanlığımızın girişimleriyle şehrimize kazandırılan bu cihazla artık, ilimiz ve bölge insanımız üstün teknoloji ürününden faydalanabilecek, aynı anda bir kaç ameliyat birden, hızlı ve sorunsuz olarak gerçekleştirilebilecek'' dedi.

 



1

“GELECEĞİ KERPİÇLE İNŞA ETMEK” KONULU SEMPOZYUM

2

ATO MOBİL UYGULAMA YAYINDA

3

KIVANÇ : ADANA’NIN İHRACATI 1 MİLYAR DOLARA ULAŞTI

4

57 ÜNİVERSİTEDEN 144 PROJE KATILDI

5

KIZILAY’DAN “KAN DOSTLARINA” TEŞEKKÜR