ADANA’DA AK PARTİ VE CHP
Manşet Haber 4.02.2024 23:01:52 0

ADANA’DA AK PARTİ VE CHP'DEN SEÇİM NOTLARI

ADANA’DA AK PARTİ VE CHP'DEN SEÇİM NOTLARI

Seçim yaklaştıkça kulisler de yoğunlaşıyor.

Ak Parti Adana’da kurulduğu günden bu yana kazanamadığı Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığını bu kez, 4 dönem Adana Milletvekili yapan M. Şükrü Erdinç ve Albayrakların desteklediği Yüreğir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Kocaispir ile kazanmak istiyor. Ak Parti, MHP’de olan Adana Büyükşehir Belediyesi adaylığını da bu dönem ilan etti.

Ak Parti ve MHP tabanında Adana Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı tartışılıyor. Geçmiş dönem Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’ye yakın Pozantı, Yumurtalık, Saimbeyli ve Karaisalı Belediye Başkanları MHP tarafından yeniden aday gösterilmedi. MHP Genel Başkanı Başdanışmanı Hüseyin Sözlü’nün baş danışmanlıktan alınarak ihraç istemiyle yüksek disiplin kuruluna sevk edilmesi de MHP’deki tablonun bir bölümünü yansıtıyor.

Cumhur İttifakının en büyük şemsiyesi Ak Parti Adana’da mutlu görünmüyor. Bunun en büyük nedenlerinden biri Adana’ya hakim olduğu iddia edilen Ömer Çelik’in Büyükşehir Belediye Başkan adayının belirlenmesinde devre dışı bırakılması da dikkat çekiyor.

Cumhur İttifakının MHP kanadı Adana’da Çukurova başta olmak üzere tüm adaylarını açıkladı. Ak Parti ise Seyhan ve Yüreğir adaylarını henüz ilan etmemesi iktidar partisinde “Sıkıntı var” yorumlarına neden oluyor.

2019 seçimlerinde Millet İttifakının adayı olarak Adana Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen CHP’li Zeydan Karalar yeniden aday gösterildi. CHP’de Seyhan ve Çukurova’da sıkıntı olduğu dikkat çekiyor. CHP’li Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay ile Çukurova İlçe Belediye Başkanı Soner Çetin kalacak mı, yoksa yerlerine yeni isimler atanacak mı?

31 Mart seçimlerinde Millet İttifakı yok. İyi Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak Adana Milletvekili MHP’nin kurucu Genel Başkanı Alparslan Türkeş’in kızı Ayyüce Türkeş Taş’ı açıkladı. Çukurova İlçesine de Bir dönem MHP Milletvekili olan Dr. Birol Büyüköztürk’ü aday gösterdi. İyi Parti Seyhan Belediye Başkan adayını henüz açıklamadı. Kulislerde İyi Parti’nin Akif Kemal Akay’ın aday gösterilip gösterilmeyeceğini beklediği şeklinde yorumlanıyor. CHP’nin Akay’ı aday göstermemesi durumunda İyi Parti’den aday olacağı iddia ediliyor.

CHP’nin Seyhan Belediye Başkanı adayını belirlemede Adana Milletvekili Medya ve Halkla İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut’un Emrah Kozay için ısrarlı

olduğu ileri sürülüyor. Seyhan ve Çukurova Belediye Başkan adaylarının da bu nedenle açıklanmadığı belirtiliyor. Bulut’un Emrah Kozay’ı Seyhan olmaz ise Çukurova’dan aday gösterilmesinde ısrar ettiği belirtiliyor. Bulut’un Emrah Kozay’da bu kadar ısrarcı olması da CHP kulislerinde ilginç yorumlara neden oluyor. CHP kulislerinde en çok Burhanettin Bulut konuşuluyor ve ısrarcı olması da tepkilere neden oluyor. Burhanettin Bulut Emrah Kozay’ın adaylığı için neden bu kadar ısrarcı? CHP MYK ve PM Bulut’un ısrarını nasıl değerlendirecek? bu sorular aday açıklaması ile netleşecek. Ancak Burhanettin Bulut Adana’da daha çokça tartışılacak bir isim olmaya devam edecek.

Adana’da seçimde etkili olacak bir başka parti de DEM olacak. DEM Adana’da Seyhan ve Ceyhan’da daha önce aday çıkaracağını açıkladı. Kulislerde Büyükşehirde de aday çıkaracağı konuşuluyor. DEM’deki gelişmelerde de hem Cumhur İttifakı’nın Ak Parti kanadında, hem de CHP’de yakından izleniyor.

www.adanaulus.com

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

YAZARLAR

28.6° / 15.6°