Adana’da Siyasiler Nerede Oy Kullandı?
Manşet Haber 1.11.2015 12:11:16 0

Adana’da Siyasiler Nerede Oy Kullandı?

Adana’da Siyasiler Nerede Oy Kullandı?

YSK kayıtlarına göre, 1 Kasım Pazar  bugün yapılan erken genel seçimlerde Adana’da 1 milyon 483 bin 562 seçmenin sandığa giderek oy kullanma hakkına sahip olduğu bildirildi.omer_celik_okulda (3)

Adana’da 2011 yılında yapılan Milletvekilliği seçimlerinde 1 milyon 401 bin 712 olan seçmen sayısı 7 Haziran 2015 tarihinde yapılan seçimlerde seçmen sayısı 79 bin 934 artarak 1 milyon 646’ya yükseldi. 1 Kasım’da yapılacn erken genel seçimlerinde Adana’da oy kullanacak seçmen sayısı 4 bin 916 artışla 1 milyon 483 bin 562’ye ulaştı.

Bugün yapılan seçimlerde de vatandaşlar kadar siyasiler de oy kullanmaya gitti.

OYLARINI NEREDE KULLANDILAR?

AK Parti Tanıtım ve Medyadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı, Parti Sözcüsü ve Adana Milletvekili Adayı Ömer Çelik, oyunu Seyhan İlçesi Namık Kemal Mahallesi, Lütfiye Kısacık İlkokulu’nda saat 12.30’da kullandı.

zeydan_oy_kullandiSeyhan Belediyesi’nin CHP’li Başkanı Zeydan Karalar oyunu Çukurova İlçesinde İsmail Sefa Özler Anadolu Lisesi’nde kullandı. Oyunu 1043 numaralı sandıkta kullanan Karalar,  1 Kasım Genel Seçimlerinin ülkemize barış ve huzur getirmesi dileğinde bulundu.

karakaya_bas_oy_adanaMilliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Adana Milletvekili Prof. Dr. Mevlüt Karakaya ve MHP Adana İl Başkanı Yusuf Baş, seçimin ülke ve millet için hayırlara vesile olmasını dilediler. Seyhan ilçesi Pınar mahallesinde bulunan İsmail Hazar İlkokulu’nda 3303. nolu sandıkta oylarını kullanan Karakaya ve Baş, seçimin ülke ve millet için hayırlara vesile olması temennisinde bulundular.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya “Türkiye, 7 Haziran seçimlerinden sonra hükümetin kurulmaması nedeniyle yeniden bir seçime gitti.  Dileğimiz arzumuz odur ki, ülkemizin geleceği için hayırlı sonuçlar çıkar. Türkiye’nin yeniden bir daha seçime gitmeye durumu müsait değil. Onun için ülkenin içinde bulunduğu şartları da düşünerek, bu seçim sonuçlarından ülkenin geleceği için hayırlı bir hükümetin çıkacağını bekliyoruz umuyoruz, dileğimiz bu” dedi.

ibrahim_ozdis_chp_aday_adayi (3)CHP Adana İl Başkanı Gökhan Yağ Reşatbey Mahallesi Sabancı Meslek Anadolu Lisesi’nde, CHP Milletvekilleri Elif Doğan Türkmen Kabasakal İlköğretim Okulu, Zülfikar İnönü Tümer Paksoy Kız Lisesi, İbrahim Özdiş Adana Erkek Anadolu Lisesi, Aydın Uslupehlivan Yeşilevler Endüstri Meslek Lisesi’nde oylarını kullandı.elif_oy_kullandi

SÖZLÜ OYUNU CEYHAN’DA KULLANDI

Adana Büyükşehir Belediyesi’nin MHP’li Başkanı Hüseyin Sözlü, oyunu Ceyhan’da Cumhuriyet Mahallesi İmam Hatip Ortaokulu’nda kullandı.Seçimin Türkiye için hayırlı uğurlu olması dileğinde bulunan Hüseyin Sözlü, “Ülkemizin birliği, Milletimizin geleceği ve Cumhuriyetimiz için demokratik hakkımız olan oyumuzu kullandık” dedi.sozlu_ceyhan

YILMAZ SARIÇAM’DA KULLANDI:

seyfettin_yilmaz_sandikta MHP Adana Milletvekili Seyfettin Yılmaz, oyunu Sarıçam İlçesi Şahintepe Mahallesi’ndeki ÇEAŞ İlkokulu 1200 nolu sandıkta kullandı. Milletvekilliği seçimlerinin huzur ve sükunet içinde gerçekleşmesini, halkın iradesinin sandığa tam olarak yansımasını temenni eden Yılmaz, “Oyumuz vatana, millete, hayırlı, uğurlu olsun” diye konuştu.

 

hdp_bestas_turan_oy_kullandiHDP’LİLER AYNI SANDIKTA:Adana HDP miketvekillleri Meral Danış Beştaş ve Rıdvan Turan Ankara katliamında yaşamını yitiren Gülhan Elmascan ve Eşi Yılmaz Elmascan çiftini anma adına Gülhan'ın öğretmenlik yaptığı Gazipaşa bulvarındaki Celalettin Seyhan ilk okulunda   Erhan Avcı'nın sandığında oyunu kullandı. Erhan Avcı'nın Annesi ve Eşi de birlikteydiler.Meral Danış Beştaş oy  kukanırken Rıdvan Turan da aynı katliamda yaşamını yitiren Erhan Avcı için Gülbahçesi mahallesi Abdurrahim Karakoç ilkokulunda oyunu kukandı.

 

Meral Danış Beştaş “Bu oyu son dönemde yaşadığımız katliamlarda şehitdüşen yoldaşlarımız için kullanıyoruz. Bu ülkeye kim naparsa yapsın barışı getireceğiz”dedi

 

MUHTARLIKTA OY KULLANDI:

 

Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ Çınarlı Mahalle Muhtarlığında kurulan 1046 nolu sandıkta kullandı. Seçimin ülkenin geleceği açısından çok önemli olduğuna dikkat çeken Uludağ,”Milletvekili genel seçimi öncelikle ülkemiz için hayırlara vesile olsun.  Partimizin bu seçimlerde başarılı olacağına inancım tam. Bizleri Sarıçam’da girdiğimiz 3 seçimde de mahcup etmeyen Sarıçamlılara teşekkür ediyorum.”dedi

 

EŞİ VE KIZIYLA KULLANDI- AK Parti Adana Milletvekili Necdet Ünüvar, oyunu eşi ve kızıyla birlikte kullandı. Yüreğir ilçesi Kışla Mahallesi’ndeki Lokman Hekim Anadolu Lisesi 2152 nolu sandıkta oyunu kullanan Ünüvar, 'Her oy bir tercihtir. İnşallah milletimizin tercihi de milletimizin istikbalini olumlu yönde etkileyecek bir tercih olur. İnşallah istikrar kazanır, kaostan beslenip ülkeyi belirsizliğe sürükleyenler kaybederler' dedi.

 

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

YAZARLAR

32.1° / 19.2°