ADANA’DA ÜRETİCİLERE SOYA TOHUMU DAĞITILIYOR
Manşet Haber 30.03.2023 15:55:11 0

ADANA’DA ÜRETİCİLERE SOYA TOHUMU DAĞITILIYOR

ADANA’DA ÜRETİCİLERE SOYA TOHUMU DAĞITILIYOR






Tarım ve Orman Bakanlığı, “Sen Üret Yeter' sloganı ile üreticileri hayvansal ve bitkisel üretime teşvik etmek amacıyla tohum hibe ediyor ve soya ekiminin yaygınlaştırmasını teşvik ediyor.





 “Tarım Alanlarının Etkinleştirilmesi Projesi' kapsamında Adana İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından üreticilere soya tohumu ve soya bakterisi dağıtılıyor. İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'nün koordinesinde Ceyhan, Yüreğir, İmamoğlu, Karataş, Kozan, Seyhan, Sarıçam ilçelerinde gerçekleştirilecek soya tohumu ve bakterisi dağıtımları Kozan’da başladı. İl Müdürlüğü Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Volkan Kılıç ile Kozan İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ömer Erdoğan ve teknik personellerin katılımı ile Kozanlı üreticilere toplam 7325 kilogram (293 torba) soya tohumluğu ve bakterisi dağıtıldı.





Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Volkan Kılıç, 7 ilçede toplam 56250 kilogram soya tohumluğunun dağıtımının yapılacağını belirterek, “Dağıtılan tohumların yüzde 75'i hibe. Geri kalan kısmını üreticimiz ödüyor. İlimizde su ihtiyacı daha az olan tarımsal ürünlerin yaygınlaşmasını istiyoruz. Çiftçilerimize hayırlı olsun, bereketli bir sezon geçirmelerini diliyoruz' dedi.



Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

YAZARLAR

24.4° / 12.1°