ADANA’DA 31 BİN DENETİM, 22 MİLYON LİRA CEZA
İl Müdürü Kökçüoğlu, “Vatandaşlarımız markette, kasapta, restorantta, kısacası hayatın her anında karşılaştığı veya gördüğü herhangi bir olumsuzlukta ALO GIDA 174 hattımıza şikayet veya ihbarda bulunabilir.
Adana İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün 2024 yılında gerçekleştirdiği 31 bin gıda denetiminde, uygunsuzluk belirlenen işletmelere 22 milyon 135 bin lira para cezası kesildi.
Adana İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri tarafından 2024 yılında 122 gıda denetçisi ile 31 bin gıda denetimi gerçekleştirildi. Yapılan açıklamaya göre, Tarım ve Orman Bakanlığı'nın 2024 yılı içinde en fazla üzerinde durduğu, gıdada tüketicinin en doğal hakkı olan güvenilir gıdaya ulaşılması noktasında yoğun denetimler gerçekleştirildi. Denetimlerde tespit edilen mevzuat uygunsuzluklarına istinaden sorumluları hakkında, adli birimlere suç duyurusu, faaliyet durdurma, idari para cezası, ürünlerin piyasadan toplatılması, imha edilmesi ve kamuoyu duyurusu yapılması gibi farklı yaptırımlar uygulandı. Bu kapsamda şartları taşımayan işletmelere toplam 22 milyon 135 bin Türk Lirası ceza kesildi.

İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Nuri Kökçüoğlu, güvenilir gıdaya ulaşmanın herkesin hakkı olduğunu belirterek, 2025 yılında da denetimlerin bu hedef doğrultusunda devam edeceğini ifade etti. Kökçüoğlu, “Bakanlığımızın 1 milyon 300 bine yakın denetim yaptığı 2024 yılı gıda denetiminin zirveye çıktığı yıl oldu. Bakanlığımızın rutin denetimlerinin yanı sıra sektörel bazda ağırlık verdiği denetimler de yapıldı. Et ve et ürünleri, alkollü alkolsüz içecekler, okul-yurt kantinleri ve yemekhaneleri gibi sektörel denetimlerden sadece birkaçı. Biz de Adana olarak 122 denetçimizle 31 bin gıda denetimi yaptık. Yaptığımız denetimlerde karşılaşılan olumsuzluklara istinaden 22 milyon 135 bin Türk Lirası idari para cezası uygulandı. Taklit ve tağşiş yapan firmalar bakanlığımızın internet sitesinden ifşa edildi" dedi.
Halkın güvenli gıdaya ulaşması için 2025 yılında da denetimlerin aralıksız devam edeceğini kaydeden Kökçüoğlu, en iyi denetçinin tüketicinin kendisi olduğunu vurgulayarak, “Vatandaşlarımız markette, kasapta, restaurantta kısacası hayatın her anında karşılaştığı veya gördüğü herhangi bir olumsuzlukta ALO GIDA 174 hattımıza şikayet veya ihbarda bulunabilir. İl ve ilçe ekiplerimiz halkımızın sağlıklı gıda tüketmesi için 7 gün 24 saat görevinin başında" şeklinde konuştu.
Yükleniyor
Yükleniyor
Yükleniyor
-
1
ÇUKUROVA’DA NAZIM KATI VETERİNER MÜDÜRÜ OLDU
-
2
VALİ YAVUZ’DAN RAMAZAN BAYRAMI MESAJI
-
3
‘MUTLU BİR AĞIZ, MUTLU BİR HAYAT’ AĞIZ SAĞLIĞI HER YAŞTA ÖNEMLİ!
-
4
ŞEKER SAĞLIĞINIZI TEHDİTEDEBİLİR
-
5
PİR SULTAN ABDAL YÜREĞİR’DE SAHNELENECEK
-
6
VALİ BAYRAM ÖNLEMLERİNİ DENETLEDİ
-
7
İbrahim ORTAŞ yazdı / SAVAŞIN GÖLGESİNDE NEVRUZ VE RAMAZAN BAYRAMI
-
8
OYA TEKİN’E ÖZGÜRLÜK İSTEDİLER
-
9
Nazım ALPMAN Yazdı/ MUHALEFETİN KIYMETİNİ BİLİN!
-
10
ÇAĞ ÜNİVERSİTESİ’NDE DOĞU AKDENİZ VE KIBRIS KONFERANSI
-
11
SEYHAN’DA BAYRAM ÖNCESİ GIDA DENETİMİ
-
12
HORLAMA 20’Lİ YAŞLARDA ARTIYOR!

