ADANA’DA MELİH GÖKÇEK VAKASI!
YEREL YÖNETİM 9.04.2024 22:07:00 0

ADANA’DA MELİH GÖKÇEK VAKASI!

Görevinden istifa ettirilen Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, zırhlı makam aracını uzun süre teslim etmemişti. Adana’da da Çukurova Belediyesinin makam aracı eski başkan Soner Çetin’den resmi yazıyla istendiği ortay

Görevinden istifa ettirilen Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, zırhlı makam aracını uzun süre teslim etmemişti. Adana’da da Çukurova Belediyesinin makam aracı eski başkan Soner Çetin’den resmi yazıyla istendiği ortaya çıktı

 

İstifa ederek Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığını bırakan, ancak kendisine tahsis ettirdiği makam aracını aylarca teslim etmeyen Melih Gökçek krizinin bir benzeri de Adana’da yaşanıyor. Makam aracı kullanmayacağını, şahsına ait aracı makam aracı yapacağını açıklayan Çukurova Belediyesi geçmiş dönem Başkanı Soner Çetin’in seçimi kaybetmesine rağmen belediyenin Volvo marka makam aracını da beraberinde götürerek makam aracını kullandığı belirlendi. Bu iddia Çukurova Belediyesi tarafından doğrulandı.

Çukurova Belediye Başkanı seçilen Avukat Emrah Kozay, göreve başladıktan sonra oluşturduğu ekiple belediyenin envanterini çıkarma kararı aldı. Yapılan ilk belirlemede 3 araç bulunamadı. Yapılan araştırmalarda Volvo marka makam aracının Soner Çetin’de olduğu belirlendi.

CHP’li Başkanın seçimi kazanmasıyla gerçekleştirilen devir teslim törenine katılmayan Soner Çetin’in makam aracını teslim etmediği ortaya çıkarılınca, Volvo marka makam aracının teslim edilmesi için resmi yollardan yazı yazıldığı öğrenildi. Çukurova Belediyesi şimdi Soner Çetin’in makam aracını teslim etmesini bekliyor.

Çukurova Belediyesi’nden üst düzey bir yetkili www.adanaulus.com’a, “Çukurova Belediye İmar A.Ş’ye ait makam aracının teslim edilmesi için geçmiş dönem başkanına resmi yazı yazıldı. Yazımıza en kısa sürede yanıt verilerek Volvo marka makam aracımızın teslim edilmesin, bekliyoruz.” açıklamasını yaptı. Bu arada, Çukurova Belediye Meclis üyelerininden birinin Soner Çetin’i arayarak durumu ilettiği, Çetin’in de Belediye Başkanı Emrah Kozay’ı arayarak aracı göndereceğini ilettiği de gelen bilgiler arasında.

MAKAM ARACI KULLANMAYACAĞINI AÇIKLAMIŞTI

Soner Çetin 2014 yılında CHP’den Çukurova Belediye Başkanlığa seçilir seçilmez makam aracı uygulamasına son verdiğini, kendisinin de makam aracı kullanmayacağının açıklamıştı. Soner Çetin o tarihte yaptığı açıklamayla kendi özel arabasına bindiğini açıklamış, makam aracının satılması için talimat verdiğini açıklamıştı. Çetin, “Bir zihniyet devrimi yapmak gerekiyordu” diyerek makam araçsız belediye uygulaması başlattığını açıklamıştı.

https://www.hurriyet.com.tr/yerel-haberler/adana/cukurova-da-makam-araci-yok-37161270

MELİH GÖKÇEK OLAYI ME İDİ?

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, yıllardır eski belediye başkanı Melih Gökçek’in elindeki zırhlı aracı belediyeye geri vermesini talep ediyordu. Bu çağrıya yıllar sonra “olumlu” yanıt veren Gökçek, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, valilik kararıyla kendisine tahsis edilen zırhlı aracı “Yavaş’ın ısrarı üzerine” teslim edeceğini duyurdu. 

https://www.gazeteduvar.com.tr/melih-gokcek-zirhli-araci-belediyeye-teslim-etti-haber-1545423


Anahtar Kelimeler: ADANA’ MELİH GÖKÇEK VAKASI!

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

YAZARLAR

27.1° / 18.7°