ADANA’DA ŞEHİT AİLELERİ VE GAZİLERE "DEVLET ÖVÜNÇ MADALYASI”

18.03.2025 21:00:00

Adana’da Şehit aileleri ve gazilere yönelik “Devlet Övünç Madalyası Töreni” gerçekleştirildi.

Valilik Toplantı Salonunda düzenlenen törene Vali Yavuz Selim Köşger’in yanı sıra 6'ncı Kolordu ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Mehmet Özeren, 10.Ana Jet Üs Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Kemal Güleç, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Cumhuriyet Başsavcısı Altuğ Kürşat Şahin, Adli Yargı ve Adalet Komisyonu Başkanı Mehmet Ali Çolak,  Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcısı Bestami Tezcan, Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamit Emrah Beriş, Adana Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Sözen, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, şehit aileleri, gaziler ile gazi yakınları katıldı.

Vali Köşger; 18 Mart tarihinin ülkemizin makus talihini yendiğimiz, emperyalist güçleri ilk defa 250 bin şehidimizin kanı pahasına durdurduğumuz tarih olduğunu belirterek “Çanakkale Deniz Zaferi, Kurtuluş Savaşımıza ilham veren, Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin atıldığı, imparatorluğun küllerinden yepyeni bir devletin doğduğu çok önemli bir zaferdir. Çanakkale Deniz Zaferi’ni kara zaferimiz izledi. O açıdan 18 Mart, bizim için çok önemli ”dedi.

Şehit Mehmet Kırmızı’nın babası Zeydan Kırmızı’ya, Şehit İsmail Can Akdeniz’in babası Hüseyin Akdeniz’e, Şehit Musa Bulut’un Oğlu Ömer Bulut’a, Gazi Rasim Demircan’a, Gazi Şükrü Taş’a, Gazi Osman Can Kemaneci’ye, Gazi Semih Ünel’e, Gazi Ali Kartal’a ve Gazi Mustafa Bilgeç’e Devlet Övünç Madalyası verildi.



1

BİLGİÇ: ÇUKUROVA EMEĞİN VE ÜRETİMİN SEMBOLÜDÜR

2

“NİSAN AYINDA MARKETTE 39 ÜRÜNÜN 28’SİNDE FİYAT ARTIŞI, 11’İNDE İSE FİYAT AZALIŞI GÖRÜLDÜ

3

ADANALI SANAYİCİLERE ŞİKAGO TİCARET MERKEZİ TANITILDI

4

ESTETİK YAPTIRMAK İSTEYENLERİN EN SIK DÜŞTÜĞÜ 5 HATA!

5

TUİK İŞSİZLİK ORANINI AÇIKLADI