ADANALININ PARASI KİMLERE GİTMİŞ!
Manşet Haber 12.04.2023 11:04:13 0

ADANALININ PARASI KİMLERE GİTMİŞ!

ADANALININ PARASI KİMLERE GİTMİŞ!






Adana Büyükşehir Belediyesi Denetim Komisyonu Başkanı Avcı’nın açıkladığı ‘basına kaynak aktarımının’ miktarları belli oldu.





Çukurova Barış Gazetesi’nin haberine göre, Adana Büyükşehir Belediyesi’nin hesaplarını inceleyen meclis denetim komisyonu adına bir açıklama yapan Başkan Abdullah Avcı’nın kamuoyu ile paylaştığı bilgiler Adana’da gündem oluşturdu. Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın kendine yakın basın kuruluşlarını belediye kaynaklarından destekler nitelikte adaletsiz uygulamalar ile yardımcı olduğu gerçeği ortaya çıktı.





HANGİ KURULUŞLARA NE ÖDENMİŞ?





Komisyon Başkanı Avcı sadece belediye hesaplarını denetleyebildiklerini, belediye kuruluşları olan BİT’leri şirket olmaları nedeniyle denetleyemediklerini belirtip yaygın basına yapılan ödemeleri kamuoyu ile paylaştı. Yerel televizyonlara toplamda 1 milyon 215 bin liralık fatura bedeli ödenip bu rakamın 637 bin 200 liranın kamuoyunda sahipliğini Başkan Zeydan Karalar’ın yaptığı bilinen lakin evrak üzerinde sahibi olarak başka bir isimin yer aldığı Koza TV’ye 637 bin 200 lira ödendiği gerçeği ortaya çıktı. Halk TV’ye 527 bin, Ulusal TV’lere 843 bin, Habertürk TV’ye ise 102 bin 600 lira ödemenin yapıldığı belirlendi. Sözcü Gazetesi de bu kapsamda ödemeye tabi tutulduğu meclis kürsüsünden dile getirildi.





YANLIŞ VE HAKSIZ UYGULAMALARI





Meclis Üyesi ve Denetim Komisyonu Başkanı olan Abdullah Avcı, yerel basına üvey evlat muamelesinin yapıldığını, adil olunmadığını kaydedip denetim raporunda şu önemli hususlara dikkat çekti. “Spor kulüplerine yapılan yardımlarda adil davranılmamış. Ecri misil bedellerinin tahsilatı yapılmıyor. İlan ve reklam bedeli olarak harcanan para 30 milyon lira. Bu kadar para harcama müsrifliktir. Otobüs onarım işinde yanlışlıklar içine girilmiş. Heykel alımında ödenen paraları da göz önüne alırsak usulsüz olduğunu düşünüyoruz. İhaleleri Adana dışından gelen firmalara verme yerine Adanalı firmalara vermeniz doğru yöntemdir”





ZEYDAN KARALAR’DAN AVCI’YA YANIT GELDİ





Denetim Komisyonu Başkanı Abdullah Avcı’nın okuduğu rapor sonuçlarından sonra söz alan Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, iddialara açıklık getirdi.  Karalar, yerel basına destek verdiklerini ve meclis kararlarını yayınlattıklarını söyledi,  başta Koza, Halk, Habertürk, Sözcü gibi kuruluşlara yapılan ödemeler hakkında bir tek söz etmedi.  Karalar, spor kuruluşlarına yapılan yardımların branş dallarına göre ayarlandığını, ecri misil tahsilatında başarılı olamadıklarını kabul ettiğini, 30 milyonluk toplam tanıtım bedelinin 6 milyon 355 bin lira artı KDV olarak bilbordlarda ve duvarlarda bayram kutlama ilan bedeli olarak harcandığını söyledi.





HÜSEYİN SÖZLÜ DÖNEMİNE ATIFTA BULUNDU





Zeydan Karalar, otobüs onarımı işinin hassas olduğunu ve herkesin bu tamiri yapamadığını, İstanbul Belediyesi’nden dahi daha ucuz fiyata onarım işini yaptırdıklarını iddia etti. İhalelerin Adana dışından gelen firmalara verilmesinin nedeninin Adanalı firmalardan daha ucuz teklif vermeleri olduğunun altını çizen Başkan Karalar, heykel konusunun ise Kozan’a yapılan Kubilay Parkı’na yaptırılan Kubilay ve Atatürk heykelleri olduğunu söyledi. Bu arada Başkan Karalar, ‘8 yıl önce 2,5 milyon liraya yaptırılan heykeller bugün ambarda yatıyor. Gidip siz ona bakın’ sözleriyle de Hüseyin Sözlü dönemine atıfta bulundu.







Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

YAZARLAR

32° / 18.5°