Tarih: 13.01.2020 00:07

ADANA’NIN HİÇBİR SIFATA İHTİYACI YOK! YİĞİT”LİK SİZİN OLSUN.

Facebook Twitter Linked-in

Son günlerde Adana’ya kahramanlık verilsin tartışmaları başladı. CHP Adana Milletvekili Müzeyyen Şevkin TBMM Başkanlığına kanun teklifi vererek Adana’nın Kahraman Adana olarak anılmasını istedi. Bu tartışmaya CHP’li Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar da katılarak adının “ Yiğit Adana” olmasını istedi.
Adana’nın adı üzerindeki tartışmalara Cumhuriyet Gazetesi'nin Adana eski Temsilcisi, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti geçmiş dönem Başkanı Çukurova Sanat Girişimi Kurucusu Gazeteci-Yazar Çetin Yiğenoğlu, sosyal medya hesabından “ Adana’nın Hiçbir sıfata ihtiyacı yok! Yiğit’lik sizin olsun” başlıklı paylaşımı ile katıldı.
Çetin Yiğenoğlu’nun paylaşımı şöyle:
“ADANA’NIN HİÇBİR SIFATA İHTİYACI YOK!
“YİĞİT”LİK SİZİN OLSUN.
Kişi kendinde olmayanı istermiş.
Adana için kim istiyor bu “yiğit” sıfatını?
Herhalde kendinde olmayan bir şey bu!
Adana’nın da Adanalının da hiçbir sıfata ihtiyacı yok! Adana, Adanalı yalnızca “yiğit” nitemine indirgenemeyecek denli büyük bir anlam genişliğine sahiptir. Adanalı, yiğittir, kahramandır, şanlı bir geçmişe sahiptir, naiftir, beyefendidir, hanımefendidir. Ama en önemli niteliği “kral çıplak” demesidir; dik durmasıdır.
Türkiye’nin her yerinde isimler değiştirildi de ne oldu? İflas etmiş bir politikadan gayrı ne elde edildi?
Adana’nın ismini değiştirmeyi düşünebilen aklıevveller o sıfatı siz alın, belki kendi çıkarınıza bir iş yapmış olursunuz; Yiğit Mehmet, Yiğit Fatma örneğinde olduğu gibi...
Bunu destekleyen politikacılar da halk için yararlı iş yapsınlar; böyle ucuz projelerle, günlük politik kazanımlar için enerjilerini harcayarak hem kendilerini tüketirler, hem de sorumluluklarını öteleyerek önce Adana’ya, yanı sıra Türkiye’ye zarar verirler! Lütfen! kendinize gelin, boş işlerle uğraşmayı boş verin!”

(https://www.facebook.com/cetin.yigenoglu)



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —