ADANA’NIN TOPUKLU BELEDİYE BAŞKANI: OYA TEKİN
YEREL YÖNETİM 7.04.2024 19:39:00 0

ADANA’NIN TOPUKLU BELEDİYE BAŞKANI: OYA TEKİN

Adana’nın ilk kadın ilçe belediye başkanı Oya Tekin,  halkın arasında sokakta olacağını belirterek, “Herkesin yanında, hizmetinde olacağız. Karanlığa karşı, aydınlık olacağız” dedi

Adana’nın ilk kadın ilçe belediye başkanı Oya Tekin,  halkın arasında sokakta olacağını belirterek, “Herkesin yanında, hizmetinde olacağız. Karanlığa karşı, aydınlık olacağız” dedi

Aydın’ın topuklu efesi Özlem Çerçioğlu varsa, Adana’nın da topuklu Seyhan Belediye Başkanı Oya Tekin’i var. Seyhan’ın seçilmiş ilk kadın ilçe belediye başkanı Oya Tekin mazbatasını aldı, karnaval coşkusuyla görevine başladı.

CHP İl Binası önünde toplanan yurttaşlar türküler ve sloganlar eşliğinde Seyhan Belediyesine yürüdü. Seyhan Belediyesinde barış şehitlerinin anısına oluşturulan Barış Meydanında gerçekleştirilen yürüyüşe CHP Adana İl Başkanı Anıl Tanburoğlu ve Çukurova Belediye Başkanı Emrah Kozay’da eşlik etti. Yürüyüş kortejinin önünde çeşitli yörelere ait kıyafetlerle halk oyunları ekibi ve onun ardından Seyhan Belediye Başkanı Oya Tekin ve kadınlar yer aldı. Ellerinde mimoza çiçekleriyle Seyhan Belediyesi Barış Meydanına gelen yurttaşları coşkulu bir kalabalık karşıladı.

Törene,  CHP İl Başkanı Anıl Tanburoğlu, Adana Milletvekili Müzeyyen Şevkin, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Çukurova Belediye Başkanı Emrah Kozay, Yüreğir Belediye Başkanı Ali Demirçalı, Seyhan, Çukurova, Yüreğir, Sarıçam İlçe başkan ve yönetim kurulu üyeleri, belediye Meclis Üyeleri, kitle örgütleri, sendikalar, emek ve meslek örgütleri, muhtarlar, kadın örgütleri katıldı. 

Seyhan Belediye Başkanı Oya Tekin yaptığı konuşmada; şunları söyledi:

“ Seyhanlılar, Adanalılar ne demiştik yola çıkarken, “çaresi yok usta biz kazanacağız” biz inandık, biz inançla kenetlendik, biz inançla gece gündüz demeden çalıştık ve biz kazandık.

Bugün sizlerle; ilk kadın belediye başkanı olarak hizmet edecek olmanın, onurunu, gururunu ve heyecanını paylaşıyorum. Bu tek başına bir partinin, bir adayın zaferi değildir. Bu bağımsızlığımız, özgürlüğümüz için milli mücadele ruhuyla; haksızlığa, adaletsizliğe, zulme karşı birlikte başardığımız bir haykırıştır.  Bu haykırışın sesi olma sorumluluğunu bana verdiniz. Adana’nın ilk kadın ilçe Belediye Başkanına verdiniz. Aldığım bu sorumluluğun ağırlığının farkındayım ve bir Adanalı olarak, bunun sevincini yaşıyorum. 

Seyhan’ı Cumhuriyetçi bir ruhla, eşitlikle, adaletle ve kardeşlikle yöneteceğiz. Bize Oy versin vermesin, herkesin yanında, hizmetinde olacağız. Karanlığa karşı, aydınlık olacağız. Temiz, şeffaf, hesap verir olacağız. Çocuklarımıza, gençlerimize ilham verecek, geleceğe güvenle hazırlanmalarında fırsat eşitliği tanıyacak bir Seyhan için, Kadınlarımızı cam tavanları kırarak, sosyal yaşamda, iş ve ev yaşamında güçlendirip üretimin içine çekmeye; Kültür, sanat ve spor etkinlikleriyle uygar, rekabetçi ve kendiyle barışık mutlu bir Seyhan yaratmaya; Ekonomik zorlukların altında ezilmeyen, üreten bir Seyhan için çalışacağız.

Makam odalarında değil, Her mahallede, her sokakta, her yurttaşımızın yanında olmaya,

Halk için, halkın yanında olmaya Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere emanet ettiği Cumhuriyet değerleri ve devrimlerini yaşatmak için çalışacağız. Hep birlikte şiirler okuyup, türküler söyleyeceğiz. Söz veriyorum.”

 


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

YAZARLAR

28.6° / 15.6°