Kamp Buruk
Manşet Haber 8.01.2013 10:20:33 0

Kamp Buruk'ta kurulacak

Kamp Buruk'ta kurulacak

Çukurova Press Gazetesi’nin haberi şöyle:

cpress8Nereye gitseler sorun götürüyorlar. Hatay’ı huzursuz ettiler, esnafı canından bezdirdiler. Kilis’te kartlarına yüklenen parayı az bulup olay çıkardılar. Gaziantep’te polise saldırıp Türk bayrağı indirdiler. Adana’ya küçük bir grup geldi, kentte kızamık alarmı verildi. Güney mahallelerinde tedirginlik başladı.

BURUK’TA KALACAKLAR
Adana’ya 13 bin Suriyeli sığınmacı daha gelecek. Vali Hüseyin Avni Coş, sığınmacıların Sarıçam ilçesi Buruk Mahallesi civarında kurulacak olan kampa yerleştirileceğini söyledi.
Daha önce sığınmacılar Yüreğir İlçesi'ne bağlı Düzce, Çotlu, Karaoğlanlı ve Ağzıbüyük köylerinin kullandığı bin 500 dönümlük mera alanına yerleştirilmek istenmiş, köylüler bu durumda hayvancılık yapamayacaklarını söyleyince yer seçiminden vazgeçilmişti.

UMARIZ GEREK KALMAZ
Vali Coş, 'Çok yakında bir kamp faaliyete geçireceğiz, bizim kapasitemiz 10 binin üzerinde yaklaşık 13 bin kişilik bir kapasite olacak. Tam dolacak diye bir şey yok. Maksimum kapasite 13 bini kişi. Umarız ki Suriye'deki durum normale döner ve bunlara gerek kalmaz. Komşularımız burada barınmaya burada geçici iskan şartlarında yaşamaya gerek kalmadan, kendi yurtlarında kendi evlerinde insanca yaşayabilsinler, temennimiz bu' dedi.

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

YAZARLAR

21.7° / 13.4°