Tarih: 23.12.2012 14:05

Adana’ya 400 asker, 2 patriot

Facebook Twitter Linked-in

Adana(Ulus)—İncirlik Üssü yeniden Türkiye gündeminde.

1991 yılındaki körfez krizi ve Irak harekatı ile gündemden düşmeyen Adana İncirlik Üssü, Suriye olayı ile yeniden dünya gündemindeki yerini almaya başladı. İncirlik Üssü, son günlerde büyük bir yoğunluk yaşadı.

ABD’nin Avrupa ve Afrika’dan sorumlu Hava Kuvvetleri Komutanı önce İncirlik’i gezdi. Ardından geçtiğimiz hafta ani olarak ABD Savunma Bakanı da İncirlik Üssü’ne indi. İncirlik Üssünü gezdi, buradaki ABD’li askerlerle görüştü.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın 6 patriot füze rampasının Türkiye’ye geleceğini, bunlardan 2 tanesinin Adana’ya yerleştirileceğinin açıklamasından sonra tüm gözler yeniden İncirlik Üssü’ne çevrildi. İ

ncirlik Üssü’ne yakın güvenilir kaynaklardan alınan bilgiye göre, 2 patriot füze rampasında 400 asker görev yapacak. Hollanda’dan geleceği açıklanan askerlerle ilgili tüm hazırlıklar tamamlandı. Patroit füze rampalarından birinin İncirlik Üssü’ne kurulacağı diğerinin ise yerinin henüz netleşmediği öğrenildi.

incirlik_askerİncirlik Üssü’nde konuşlanacak 400 asker 24 saat süreyle patriot füze rampalarında görev yapacak. Yetkililer, Adana dışında kurulacak patriot füze rampalarının da İncirlik Üssü’ne geleceğini, buradan kurulacak bölgelere sevk edileceğini ifade etti. Güvenilir kaynaklar, bin 200 Almanya, Hollanda ve ABD askerlerinin İncirlik Üssü’ne geleceğini da kaydetti.


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —