ADASO’dan elektrik ve doğalgaz zammına tepki

1.10.2012 14:17:54

ADASO’dan elektrik ve doğalgaz zammına tepki

Adana(Ulus)-- Sanayi Odası Başkanı Sadi Sürenkök, doğalgaz ve elektriğe 6 ay aradan sonra yapılan zammın, üretim maliyetlerini doğrudan etkileyerek, sanayicinin rekabet gücünü düşüreceğini söyledi.
ADASO Başkanı Sadi Sürenkök, 1 Ekim’den geçerli olmak üzere doğalgaza yüzde 9.8 ve elektriğe ise yüzde 10.1 oranında yapılan zamma tepki gösterdi. En son olarak Nisan 2012’de elektriğe yüzde 8.7, doğalgaza ise yüzde 18.7 oranında zam yapıldığını anımsatan Sürenkök, sanayinin en önemli girdilerini elektrik ve doğalgazın oluşturduğunu bildirdi. Sürenkök, elektrik zammının sanayide yüzde 4 olarak gerçekleştiğini, enerji zamlarının maliyetlerini doğrudan artırarak ve üretimi olumsuz yönde etkileyeceğini bildirdi.
Ekononomik kriz nedeniyle Dünya, siyasi kriz nedeniyle Ortadoğu pazarlarında ciddi daralma süreci yaşandığını ve rekabetin zorlaştığını ifade eden Sürenkök, Türk sanayicisinin 6 ayda bir artan enerji fiyatları sonucu yükselen maliyetlerle uğraşmak zorunda kaldığını belirtti.
ADASO Başkanı Sadi Sürenkök, sanayicinin dış pazarlarda en çok enerji maliyetleri nedeniyle zorlandığını, üretimde ve ihracatta üzerine düşen görevi yerine getirebilmesi için özellikle enerji ve işçilik maliyetlerinde rekabet ettiği ülkeler düzeyine kavuşturulması gerektiğini kaydetti.



1

KOCAİSPİR’DEN DEMİRÇALI’NIN İDDİALARINA YANIT VAR

2

KOCAİSPİR’DEN AK PARTİ VE MHP ZİYARETLERİ

3

VERGİ ÖDEMELERİNDE SON GÜN 31 MAYIS

4

“GELECEĞİ KERPİÇLE İNŞA ETMEK” KONULU SEMPOZYUM

5

ATO MOBİL UYGULAMA YAYINDA