Tarih: 24.02.2013 12:15

Adayları sandık belirleyecek

Facebook Twitter Linked-in

Adana(Ulus)--Cumhuriyet Halk Partisi Adana Milletvekili Turgay Develi Yüreğir İlçe binasında mahalle temsilcileriyle bir araya geldi. Develi,” Belediye Başkan adaylarını belirlemek için üyelerin önüne sandık konularak temayül yoklaması yapılacak. Sandıktan çıkacak 3 isim anketlerle kamuoyuna sorulacak. Anketlerden çıkacak olan isim belediye başkan adayı olacak” dedi.

3 Martta yapılacak olan Yüreğir Danışma Kurulu öncesinde mahalle temsilcileriyle bir araya gelen CHP Adana Milletvekili Turgay Develi ve Yüreğir İlçe Başkanı Turgut Üstün, mahalle temsilcilerinin sorularını açık kalplilikle yanıtladı.

tdevelichpMahalle temsilcileri Belediye Başkan adayları nasıl belirleneceği ve Yüreğir’e artık atama başkan adayı istemediklerini dile getirdiler. Başkan adaylarını artık ön seçimle belirlenmesini istediklerini dile getiren temsilciler, CHP Milletvekili Turgay Develi’ye aday belirlenmesi konusunda CHP Genel Merkezinin tavrının ne olduğunu sordular.

Develi,” Belediye Başkan adaylarını belirlemek için üyelerin önüne sandık konularak temayül yoklaması yapılacak. Sandıktan çıkacak 3 isim anketlerle kamuoyuna sorulacak. Anketlerden çıkacak olan isim belediye başkan adayı olacak” dedi.

CHP Milletvekili Develi ayrıca şunları söyledi. “ Şu anda Genel Merkezimizin aldığı karar öncelikle halk arasında kamuoyu araştırması, daha sonra İlçe teşkilatlarında tüm üyelerin katılacağı bir önseçim ve buradan çıkacak olan 3 isim Adana kamuoyuna tekrar sorularak adaylarımız belirlenecek. Yani sizlerin belirleyeceği kişi ve kişiler CHP’nin belediye başkan adayları olacak. Bu anlamda Adana da Belediyeleri almak için tüm örgütlerimiz çalışmaya başladılar. Artık bizim için başkanlıkları kazanmaktan başka bir amacımız yok. Belediyeleri alarak sosyal belediyecilik nasıl yapılır göstereceğiz. Şu anda yapılan çalışmalar yeterli değil daha fazla çalışmamız lazım. Hep birlikte el ele vererek, Adana da tüm belediyeleri kazarak, bir ilke gerçekleştirmek arzusundayız.”

CHP Yüreğir İlçe Başkanı Turgut Üstünde, mahalle temsilcilerinin mahallede yaşadıkları sorunlar konusunda neler yapılacağını anlattı. Üstün ayrıca mahalle temsilcilerinin ev ev dolaşarak çalışmaları sürdürmelerini istedi.

Üstün ayrıca 3 Mart’ta Şahlar Müzikhol de 11.00 ve 17.00 saatleri arasında danışma kurulunun yapılacağını ve bu toplantıya Milletvekillerinin de katılacağına dikkat çekerek tüm Yüreğir halkını danışma kurulu toplantısına davet etti.

 


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —