Tarih: 02.02.2014 18:02
Ak Parti Adayı: Adana’nın Hizmet Alacağı Var
Ak Parti Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Abdullah Torun, saklı zenginlikleri ile Adana’yı “Marka Kent” yapmaya kararlı olduğunu vurguladı, Adana’nın hizmet alacağı olduğunu söyledi.

“Adana Geleceğini Tartışıyor” konulu toplantıda, Adana’nın içinde bulunduğu durumu, eksikliklerini, yapılması gerekenleri ve kentin gerçek anlamda vizyon kazanması için hazırladığı projeleri anlatan Abdullah Torun, şöyle konuştu:
“Adana’nın sahip olduğu zenginliklerin ortaya çıkarılıp, layıkıyla değerlendirilmesi, kentin ekonomik, sosyal ve kültürel anlamda gelip kalkınmasında, Büyükşehir Belediyesi’ne, çok büyük görev ve sorumluluk düşüyor. Büyükşehir Belediyesi; ulaşılabilirlik, şeffaflık, hesap verebilirlik ve katılımcılık temelleri üzerinde hizmet vererek, Adana’nın kalkınmasında “lokomotif” olmalı. Ancak, Büyükşehir Belediyesi bugüne kadar kavgacı ve uzlaşıdan uzak zihniyetle yönetilmesinden dolayı, maalesef “Hizmetin Lokomotifi” olma becerisini gösteremedi. Geldiğimiz noktada, çalışanlarının maaşını ASKİ’den aldığı borçla ödeyen, Adanalıyı borç batağına sokan zihniyet yüzünden, Adana’nın ve tüm Adanalı hemşerilerimin, 30 yıllık hizmet alacağı var. İşte bu yüzden, “Sen’siz olmaz!” diye seslendiğimiz hemşerilerimizin desteğiyle göreve geldiğimizde, vatandaşlarımızı slogan değil, hizmet belediyeciliği ile tanıştırmaya kararlıyız”
Abdullah Torun, Adana için hazırladıkları ve görsel çalışmalarının tamamlanmasının ardından, önümüzdeki günlerde kamuoyuna tüm ayrıntılarıyla açıklayacağı projeler hakkında bilgiler verdi ve şunları söyledi:
“Tarım arazileri dışında kurulacak uydu kentler, Seyhan Nehri çevre düzenlemesi, mevcut metroyu otogar, hastane, üniversite, alış veriş merkezleri gibi ana arterlere bağlayacak hafif raylı sistem, Afet Parkları, Balcalı Köprüsü, Işıksız Bulvarlar, Tepebağ Arkeo-Park, Sahil Yolu, Sinema ve Film Platoları, Kent Meydanı, Çevre Yolları, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın desteğiyle yapılacak 100 bin yatak kapasiteli oteller ve daha bir çok projemiz ile Adana’yı marka kent yapmaya kararlıyız. Adana’nın saklı zenginliklerini bir bir ortaya çıkaracağız. Daha modern, daha güvenli, daha huzurlu bir Adana’yı, kısır çekişmelerden uzak bir anlayışla, merkezi hükümetimizin de desteğini alarak, tüm halkımızla birlikte inşa edeceğiz”
Orjinal Habere Git
— HABER SONU —