Tarih: 02.01.2022 12:06

AK PARTİ’Lİ DAĞLI’DAN YANGIN BÖLGESİNDEKİ EVLERDE İNCELEME

Facebook Twitter Linked-in






Adana'nın Kozan ilçesiı Kuyubeli bölgesinde, 23 Ağustos 2020’de çıkan 8 mahallenin etkilendiği orman yangının da evleri yanan vatandaşlar için yeni evlerin yapımına başlandı.





Kozan’da Kuyubeyli, Çamlarca, Minnetli, Karahamzalı, Çürüklü, Boztahta, Karabucak, Acaryayla köylerinin etkilendiği 2 bin 675 hektar orman arazisinin küle döndüğü yangında 21 ev ve 2 ahır  devlet desteği ile evleri yeniden inşa ediliyor.





Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından yapımına başlanan evlerde incelemelerde bulunan AK Parti Adana Milletvekili Tamer Dağlı, inşaatların müteahhidinden çalışmalar hakkında bilgi alarak 21 ev ve yangında hasar gören 2 ahırın yapımının 6 ay içinde tamamlanacağını belirtti. Dağlı, tarım arazilerinde oluşan yangın zararı ödemelerinin önümüzdeki hafta içinde hesaplara yatacağını da ifade etti.









Yangın bölgesinde ağaçları zarar gören vatandaşların tarımsal destekleme ödemelerinin başlayacağını ifade eden Tamer Dağlı; “ Bu bölgemizde 8 köyümüzü kapsayan büyük bir felaket yaşadık. Felaketin yaralarını sarmak için muhtarlarımız köylülerimiz ile birlikte çalışmalar sürüyor. Daha önce yanan alanlara ağaçlandırma çalışması yaptık. Bugünde TOKi’nin 21 yanan ev ve 2 ahırla ilgili müteahhit firma temel atmaya başladı. İnşallah 6 ay içinde vatandaşlarımıza evlerine teslim edeceği belirtti. Hatta daha da erken bitirmeye çalışacağını ifade etti. Bizlerde bölgede çalışmalar yapılırken eksik ve gözden kaçan bir mağduriyet olmaması için vatandaşlarımızı ve muhtarlarımızı yerinde dinliyoruz. Hükümetimizin üzerine düşen konularla ilgili muhtarlarımız vatandaşlarımızla istişarede bulunduk. İnşallah bir daha böyle bir afet yaşamaz ve ailelerimiz evlerinde yaylalarında huzur ve sağlık içinde yaşamaya devam ederler. Burada bir tane bile mağdur vatandaş bırakmayacağız” dedi.





Orjinal Habere Git
— HABER SONU —