AKP
HABERLER 16.08.2012 04:51:56 0

AKP'li Vekilden müeahhitlere övgü

AKP'li Vekilden müeahhitlere övgü

Adana(Ulus)--AK Parti Adana Milletvekili Av.Fatoş Gürkan, İnşaat sektörünün durması Türkiye ekonomisinin tıkanmasına neden olacağını belirterek, “İnşaat ve  müteaahitler bu ülkenin can damarı” dedi.

Adana Yapı Müteahhitleri Derneğinin Seyhan otelindeki iftarına katılan Milletvekili Fatoş Gürkan, odalar ve sivil toplum kuruluşlarının eskisinden daha çok etkili ve duyarlı olduğunu ifade etti.

Adana’daki sıkıntının yerel yönetimlerden kaynaklanan imarla ilgili sıkıntı olduğunu kaydeden Gürkan, “Valimizde bu konuda  çalışma yaptı. Bu da çözülürse Adana’mıza hayat veren inşaat sektörü mevcut konumundan daha iyi  yerlere gelecektir. Yeni konutlarda önemli gelişmeler  var. Bu binaların Mimarisi daha estetik oluyor. Projeye aykırı konut yapılmamasına dikkat edin. Bu sıkıntı sizlere de bizlere de yansıyor. Bu konuda inşaat sektöründeki yetkilileri uyarın. Adana’mız hep birlikte çalışarak daha iyi yerlere gelecektir. Adananımızın kalkınması için güç birliği oluşturmalıyız” şeklinde konuştu.

 

 

EMNİYET BİNASI SORUNU ÇÖZÜLECEK

 

Milletvekili Fatoş Gürkan,  ayrıca Döşeme Mahallesi Valilik civarında yapımı devam eden 14 katlı il emniyet müdürlüğü hizmet binasının uçakların havalimanından yaklaşma-tırmanma yüzeyi kriterlerini ihlal ettiği bu bakımdan da tehlike oluşturduğu yönündeki iddialara da açıklık getirdi. Gürkan, “Konu üzerinde halen bir çalışma yapılıyor. Bu konu, bir şekilde çözülecektir. Kimsenin kuşkusu olmasın”  diye sözlerini tamamladı.

 

İNŞAATIN GÜÇLENMESİ İÇİN ÇALIŞMALIYIZ

 

Vali Hüseyin Avni Coş ise, İnşaat sektörünün dünyada en önemli toplumsal gelişmeyi sağlayan temel  katma değeri fazla olan sektör olduğunu bildirdi. Vali Coş, “Bu  sektörün Adana’da daha da güçlenmesi için hep birlikte çalışmalıyız. Herkes elini taşın altına koymalı.  Mevcut sorun ve sıkıntıların karşılanması hususunun ortaya konulacağına inanıyorum” dedi.

 

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

YAZARLAR

24.4° / 12.1°