“AKP’nin yaralarını CHP saracak”
Manşet Haber 30.03.2016 22:24:58 0

“AKP’nin yaralarını CHP saracak”

“AKP’nin yaralarını CHP saracak”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana İl Başkanı Ayhan Barut, Adana’da gidilmedik köy bırakmamak için İl Örgütü, kadın, gençlik kolları ve milletvekilleriyle köy ziyaretlerini ara vermeden sürdürüyor. Barut, Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, Kozan İlçe Başkanı Erkan Karaoğlu, İl Başkan Yardımcısı Hacı Ali Mazlumoğlu, Kozan İlçe Başkanı Belgin Sezcan Sarıtaş ve 25. Dönem Milletvekili Adayı İbrahim Demir’le birlikte Kozan’ın Pekmezci ve Faydalı köylerinde yurttaşların sorunlarını dinledi.chp_kirsalda_barut (1)

KÖYLERDE KANALİZASYON YOK

Bütünşehir Yasasıyla belediye statüsünü kaybedip Büyükşehir Belediyesi’nin sorumluluğuna geçen köylerde yaşayan yurttaşlar, düzenli olarak atık su bedeli ödediklerini ancak kanalizasyonlarının dahi bulunmadığını, şebekenin eskiliği nedeniyle suların içilemez halde olduğunu, en ufak yağmurlarda dahi sokakların göle dönüştüğünü belirterek bu sorunların çözülmesi için yardım istediler.

“YARALARI CHP SARACAK”chp_kirsalda_barut

AKP iktidarının siyasi çıkarları için dayatıp yaşama geçirdiği Bütünşehir Yasası’nın kırsal kesimde yaşayan halka olumsuz etkilerinin yeni görülmeye başlandığını ifade eden Barut ve Tümer, köylülerin dile getirdiği tüm sorunların çözüm yerinin Büyükşehir Belediyesi olduğunu vurguladılar. 2019 yerel seçimlerinde Büyükşehir Belediyesi’ni CHP’li yapıp tüm bu sorunları çözeceklerini dile getiren Barut ve Tümer, “AKP iktidarının açtığı yaralar CHP iktidarında sarılacak ve köylümüz yeniden milletin efendisi olacak” diye konuştular.

SULAMA SORUNU

Tarımsal üretimle yaşamlarını sürdüren köylüler bereketli tarım topraklarına sahip olmalarına karşın sulama imkanlarının kısıtlılığı nedeniyle üretimde ciddi sorunlar yaşadıklarından yakındılar.chp_kirsalda_barut (2)

Tarımın tüm sektörleri besleyen bir niteliğe sahip olduğunu dile getiren CHP İl Başkanı Barut, tarım sektöründe yaşanan krizin zincirleme bir şekilde tüm sektörleri olumsuz etkilediğini ifade ederek, “Tarımı krizden çıkaramazsanız ülke krizden çıkmaz” dedi.

Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer ise, köylülerin tarımsal üretimin olmazsa olmaz unsurlarından olan “sulama” imkanların geliştirilmesi için Devlet Su İşleri yetkilileriyle görüşeceğini kaydetti.

“SOSYAL DESTEKLER ARTIRILMALI”

Yaşlılara yönelik sosyal destek politikalarının yetersizliğinden de şikayet eden köylüler, yaşlılık dönemlerinde rahat bir yaşam sürmek istediklerini ifade ettiler. Köylülerin bu şikayetini TBMM gündemine taşıyacağını belirten Tümer, “Başımızın tacı olan yaşlılarımız ömürlerinin geri kalanında rahat etmesi için her türlü girişimi yapacağız” diye konuştu.

 

 

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

YAZARLAR

27.1° / 18.7°