Tarih: 08.01.2013 10:37

Aldırmaz'a Uğur Mumcu tepkisi

Facebook Twitter Linked-in

Cumhuriyet Halk Partisi ugur_mumcumeydani Adana İl Gençlik Kolları, Adana Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz’a sert çıkarak, Uğur Mumcu Meydanı’na Mumcu’nun heykelinin dikilmesini istedi.

Gençlik Kolları Başkanı Gökhan Babayiğit, Aldırmaz’a; “Ya meydandaki ucubeyi kaldırın, oraya Mumcu’nun heykelini dikin, O’nun anısına ihanet etmekten vazgeçin. Ya da meydanın adını ‘Noel Baba Meydanı’ olarak değiştirin” diye çağrıda bulundu.

Babayiğit, Uğur Mumcu’nun ülkenin yetiştirmiş olduğu en büyük değerlerden biri olduğunu belirterek, Aldırmaz’ı Mumcu’nun anısına ihanet etmekle suçladı, Mumcu’nun Anti-Emperyalist ve ABD karşıtı bir dünya görüşüne sahip olduğunu ifade etti.

Aldırmaz’ın Adana’yı sahipsiz gördüğü gibi, Mumcu’yu da sahipsiz zannettiğini öne süren Babayiğit, şöyle konuştu:

“Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu da miting sırasında Aldırmaz’a Mumcu’nun heykelinin dikilmesi için çağrıda bulunmuştu. Ancak Aldırmaz bu konuda kılını bile kıpırdatmadı. Aksine meydana bir anıt veya heykel dikmek yerine, o ucubeyi reva gördü. Sürekli değiştirilen o çiçeklerin maliyetini Adana halkına açıklamak zorundadır. Yoksa yandaşlara çıkar mı sağlanmaktadır? Aldırmaz, bunun hesabını versin. Biz CHP Adana İl Gençlik Kolları olarak Aldırmaz’a bir çağrı yapıyoruz; ‘Ya meydandaki ucubeyi kaldırın, oraya Mumcu’nun heykelini dikin, O’nun anısına ihanet etmekten vazgeçin. Ya da meydanın adını ‘Noel Baba Meydanı’ olarak değiştirin, tarih sizi başka şekilde ansın’. Tercih sizin”


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —