Aletlerinizin bakımını yaptırdınız mı?
Manşet Haber 11.01.2013 12:58:37 0

Aletlerinizin bakımını yaptırdınız mı?

Aletlerinizin bakımını yaptırdınız mı?

Adana Valiliği, ölçü ve ölçü aletlerinin 2013 yılı periyodik muayenesi için müracaatların 28 Şubat 2013 günü mesai bitiminde sona ereceğini açıkladı.

tarti_aletValilik Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğünden yapılan açıklamada,  Adana’da bulunan her türlü Ölçü ve Ölçü Aletlerinin Kamu yararına uygun olarak doğru ve ayarlı kullanımının sağlanması, muayenesi ve damgalanması işlemleri 3516 Sayılı Ölçüler ve Ayar Kanunu hükümlerine göre Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğünce yürütüldüğü ifade edildi. Açıklamada şöyle denildi:

3516 Sayılı Ölçüler ve Ayar Kanunu hükümlerine göre; ölçü ve ölçü aletlerinin iki yılda bir muayene edilerek damgalanması zorunlu bulunmaktadır. Ölçü ve ölçü aletlerinin 2013 yılı periyodik muayenesi için müracaatlar 28 Şubat 2013 günü mesai bitiminde sona erecektir.

İki yıllık damga süresini doldurmuş ölçü ve ölçü aletlerinin muayenesi yaptırılmadan kullanılması yasaktır. Damgalanmamış, damga süresini geçirmiş veya damgaları iptal edilmiş, damgası kopmuş, bozulmuş ölçü ve ölçü aletlerinin kullanılması ve alım satım yerlerinde bulundurulması suçtur.

Uzunluk ölçüleri, hacim ölçüleri, 5 kg’a kadar hassas olmayan kütle ölçüleri, masa terazileri, asma teraziler, tek kollu kantarlar ve çekeri 2000 kg’a kadar olan baskülleri bulunanlar Adana Büyükşehir Belediyesi Grup Merkezi Ölçüler ve Ayar Memurluğu ile Ceyhan ilçesinde bulunan, Ceyhan Belediyesi Grup Merkezi Ölçüler ve Ayar Memurluklarına müracaat edeceklerdir.

İleride mağdur olmamaları bakımından 2000 kg’ın üzerindeki kantar, baskül, terazi, taksimetre, LPG ve akaryakıt sayacı gibi ölçü ve ölçü aletlerini kullananların periyodik muayene için müracaatlarını en geç 28 Şubat 2013 tarihi mesai bitimine kadar İl Müdürlüğümüze yapmaları zorunlu bulunmaktadır.”

 

 

YAZARLAR

24.4° / 12.1°