Alevi Platformu Vali ile görüştü

12.06.2013 23:14:37

Alevi Platformu Vali ile görüştü

vali_aleviAdana faaliyet gösteren Alevi Derneklerinden oluşan Adana Alevi Platformu Başkan ve üyeleri, Vali Hüseyin Avni Coş’u ziyaret etti.

Pir Sultan Abdal Derneği Başkanı Mikdat Öztürk, Alevi Kültürünü Araştırma Derneği Başkanı Hasan Atıcı, Alevi Kültür Derneği Başkanı Murtaza Moroğlu, Akdeniz Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanı Ali Topacık, Ehlibeyt İnanç Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı İsmail Büyüktaş, Karataş Alevi Kültür Derneği Başkanı Sıtkı Işık, Yüreğir Cem Yaptırma Derneği Başkanı Mümin Uray, Kayışlı Yardımlaşma Derneği Başkanı Orhan Üstekidağ, Hacı Bektaş Veli Kültür Vakfı Adana Şube Başkanı Saim Yılmaz, Şakirpaşa Cem Derneği Başkanı Niyazi Akmut, Akkapı Yardımlaşma ve Eğitim Derneği Başkanı Haşim Turaçtemur ve Tuncelililer Derneği Başkanı Hıdır Yıldız’dan oluşan Adana Alevi Platformu üyeleri, Vali Coş’a talep ve beklentilerini aktardı.

Platform üyeleri, başta sosyal ve toplumsal barışın sağlanması için toplumda ayırımcılık ve nifak tohumları ekilmemesi olmak üzere alevi vatandaşların, üzerinde hassasiyetle durdukları çeşitli konulardaki taleplerini dile getirdiler.

Vali Coş ise, esas meselenin diyalog eksikliği olduğunu, insanların bilgiye dayalı olarak değil de önyargılı olarak hareket ettiği zaman sıkıntılar olabileceğine değinerek, 'Önce bilgi sahibi olunmalı. Yanlış bilgiye dayalı hareket edilmesi, insanı mahcup eder' dedi.

Aslında bakıldığında Alevi ve Sünni vatandaşların temel inanç sistemlerinde önemli farklılıklar olmadığını uzmanların söylediğini belirten Vali Coş, 'Velev ki olsa da herkesin inancı,  düşüncesi kendinedir. Zorlamalara, suçlamalara, iftiralara, karalamalara karşı herkesin dikkatli olması lazım. Hiç kimsenin milli ve manevi değerlere olan sevgisinden, bayrağımıza Atatürk’e, Cumhuriyetimize, Demokrasimize sevgisinden inancından şüphe etmeye, bunları bir diğerine karşı ayırımcı unsur olarak göstermeye ve başkalarını incitmeye hakkı yok. Tek benim gittiğim yol doğrudur, diğerlerinin hepsi batıldır, yanlıştır, kötüdür dediğinizde buda dolaylı olarak başkalarını suçlamadır. Hiç kimsenin buna hakkı yoktur. Bu nedenle suçlayıcı ifadeleri hiç kimsenin kullanmaması lazım. Herkesin dikkat etmesi lazım' dedi.

Yanlış söylemlerde bulunanların, yanlış söylemlerle cevap almayı hak edeceğine değinen Vali Coş, “Toplum arasında sevgiyi, saygıyı yok eden, çatışma ortamı oluşturan, çatışmadan medet umanların ekmeğine yağ süren yaklaşımlardan uzak durulmalıdır. Temsil ettiğiniz kitleyi, camiayı sevgiyle selamlıyorum. Bilgi kirliliğinden uzak durulmasını öneriyorum. Toplumu ayrıştıran kim olursa olsun karşısındayız” şeklinde konuştu.

Toplantıya dernek başkanlarının yanı sıra İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Selamet de katıldı.



1

SATRANÇ TURNUVASINA 454 SPORCU KATILDI

2

ÇUKUROVA BELEDİYESİ CUP’TA KUPALAR SAHİPLERİNİ BULDU

3

CHP’Lİ ŞEVKİN EKONOMİDEKİ DİP NOKTAYI ANLATTI

4

ADANA TABİP ODASINDA YENİ YÖNETİM

5

450 PERSONEL VE 100 ARAÇ İLE HAŞEREYLE MÜCADELE