Altın Koza’dan öğrencilere film gösterimi

7.09.2012 22:09:51

Altın Koza’dan öğrencilere film gösterimi

Adana Büyükşehir Belediyesi 19. Altın Koza Film Festivali’nin gelenekselleşen bölümlerinden ‘Okullar Sinemada-Sinema Okullarda’, her yıl olduğu gibi bu yıl da öğrencileri sinema ile buluşturacak.

17-23 Eyül tarihlerindeki festivalde engelliler için özel film gösterimleri gerçekleştirilecek. Adana Huzurevi’nde kurulacak mini açıkhava sinemaları da, huzurevi sakinlerine festival coşkusunu yaşatacak.
Adana Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, 19. Altın Koza Film Festivali’nin gelenekselleşen bölümlerinden “Okullar Sinemada-Sinema Okullarda”, etkinliğinde her yıl olduğu gibi bu yıl da sinema sanatı ile çocukları bir araya getirmeyi hedeflediklerini söyledi.
Bölüm kapsamında öğrenciler, Cinemaximum ve Avşar sinemalarındaki toplam 2 salonda film izleyebilecek. Bu özel seans 18-21 Eylül tarihleri arasında, saat 10.00’da gerçekleşecek. 71 okulda ise, film gösterimleri yapılacak. 80.000 öğrenciye ulaşması hedeflenen etkinlikte, çocuklar kendileri için oluşturulan özel bir seçkiyi izleyebilecekler.
ENGELLİLER SİNEMA İLE BULUŞACAK...
 Festival kapsamında her yıl olduğu gibi, yine engelliler için de özel film gösterimlerinin gerçekleşeceğini anlatan Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, “Adana Kent Konseyi Engelli Meclisi, Adana’daki rehabilitasyon merkezleri ve ilgili okullarla ortaklaşa gerçekleştirilen etkinlik kapsamında, görme, işitme ve zihinsel engelli öğrenciler, Acıbadem Hastanesi’ndeki özel donanımlı sinema salonunda, kendileri için özel olarak seçilmiş filmleri izleme imkanı bulacaklar. Gösterimler, 17-22 Eylül tarihleri arasında her gün saat 10.00’da yapılacak” dedi.
Engelli yetişkinler için ise, Doğa Rutkay’ın seslendirmesiyle, Selçuk Aydemir imzalı 2011 yapımı ‘Çalgı Çengi’, Burç Kümbetlioğlu’nun seslendirmesiyle Orçun Benli’nin 2012 yapımı ‘Bu Son Olsun’ ve Beste Bereket’in seslendirmesiyle Onur Ünlü’nün 2008 yapımı ‘Güneşin Oğlu’ isimli filmler, Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu’nda, 17-19-20-21 Eylül tarihlerinde saat 14.00’da gösterilecek.
HUZUREVLERİNDE FESTİVAL COŞKUSU...
 Festivalde, Adana Huzurevi sakinlerinin de unutulmadığını vurgulayan Zihni Aldırmaz, “Huzurevinin bahçesine kurulacak mini açıkhava sineması, geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi burada dinlenen misafirlerin hoşça vakit geçirmesini sağlayacak” şeklinde konuştu.
Adana Huzurevi’nde 17-21 Eylül tarihleri arasında, saat 19.00’da başlayacak gösterimler kapsamında, ‘Berlin Kaplanı’, ‘Eyvah Eyvah 1’, ‘Eyvah Eyvah 2’, ‘Neşeli Hayat’ ve ‘Entel Köy Efeköye Karşı’ isimli filmler izlenebilecek.



1

KOCAİSPİR’DEN AK PARTİ VE MHP ZİYARETLERİ

2

VERGİ ÖDEMELERİNDE SON GÜN 31 MAYIS

3

“GELECEĞİ KERPİÇLE İNŞA ETMEK” KONULU SEMPOZYUM

4

ATO MOBİL UYGULAMA YAYINDA

5

KIVANÇ : ADANA’NIN İHRACATI 1 MİLYAR DOLARA ULAŞTI