Ambulans şöförlerine özel eğitim

14.03.2013 21:39:50

Ambulans şöförlerine özel eğitim

Adana Sağlık Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan 'Ambulans Sürüş Teknikleri Bölge Eğitim Simülasyon Merkezi'nin açılışı yapılarak, eğitimlere başlandı.

ambulans_egitimMerkezin açılışını yapan Vali Hüseyin Avni Coş ve Adana Milletvekili TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı Necdet Ünüvar, İl Sağlık Müdürü Ahmet Özer'den eğitimler hakkında bilgi aldı.

Adana Milletvekili Necdet Ünüvar, bir süre eğitimleri izledikten sonra yaptığı açıklamada, 112 Acil Servis'in, sağlık hizmetlerinin en kritik ve zamana karşı yarışan bir kolu olduğunu ifade etti.

Sürücülerin merkezde 4 gün boyunca yoğun bir eğitime tabi tutulduğunu anlatan Ünüvar, 'Bu eğitim sayesinde hem kendi hayatlarını, hem de taşıdıkları insanların hayatlarını riske etmeden, hastaları daha hızlı bir şekilde sağlık kurumlarına ulaştıracaklardır' dedi.

Adana Milletvekili Ünüvar, diğer sürücülerin de ambulans sürücülerine yardımcı olması gerektiğini belirterek, 112 Acil Servis hattının da gereksiz yere aranarak meşgul edilmemesi gerektiğini söyledi.

Vali Coş ise, merkezden Mersin, Osmaniye, Hatay illeri  başta olmak üzere  çevre illerdeki ambulans sürücülerinin de yararlanabileceğini belirterek, burada verilecek eğitimin sürücülerin mesleki anlamda gelişimine katkı sağlayacağını söyledi.

Merkezde verilen eğitimde sürücüler simülasyona yüklenen görevleri hatasız şekilde yerine getirmeye çalışırken, eğitim sırasında simülasyonda yağmurlu ve karlı havada da sürüş becerileri canlandırılıyor.

 



1

KOCAİSPİR’DEN AK PARTİ VE MHP ZİYARETLERİ

2

VERGİ ÖDEMELERİNDE SON GÜN 31 MAYIS

3

“GELECEĞİ KERPİÇLE İNŞA ETMEK” KONULU SEMPOZYUM

4

ATO MOBİL UYGULAMA YAYINDA

5

KIVANÇ : ADANA’NIN İHRACATI 1 MİLYAR DOLARA ULAŞTI