ARATOS Dergisi 10. yılını kutluyor
Manşet Haber 8.01.2013 17:59:04 0

ARATOS Dergisi 10. yılını kutluyor

ARATOS Dergisi 10. yılını kutluyor

aratos_deriTarsus’ta 2004 yılında yayın hayatına başlayan Aratos dergisi 10. yılını kutluyor.

Aratos tarih, felsefe, kültür ve sanat dergisi 10 yılda 55 sayıya ulaştı. Gazeteci Uğur Pişmanlık’ın yayınladığı ve adını Antik Çağ’da yaşamış Tarsuslu filozoftan alan Aratos dergisi yoluna devam ediyor.

Yurtiçi ve yurt dışından 20’ye yakın üniversiteden 160’ı aşkın akademisyen, edebiyatçı ve sanatçının katkıda bulunduğu Aratos dergisi, 2004 yılında çıkışından bugüne kadar 55 sayı yayınlandı, Tarsus tarihi ile kültürünü konu alan 25 kitap çıkardı ve onlarca kültür sanat etkinliğine imza attı. Ayrıca dergi, Aratos International (Uluslararası Aratos) adıyla İngilizce olarak yayınladı ve beş yıldır da Areios tıp, eczacılık ve halk sağlığı dergisi çıkartıyor.

Aratos dergisi, 10. Yıl Sanat Şenliği, 12 Ocak Cumartesi günü saat 18.00’de Tarsus Kültür Merkezi’nde çeşitli sanat etkinliklerinin yer aldığı bir geceyle kutlayacak. Tarsus Kültür Merkezi’nde “Tarsuslu Filozoflar” Resim ve Heykel Sergisinin açılışı ile başlayacak olan Aratos 10. Yıl Sanat Şenliği’nin oldukça zengin içerikli kutlama programında, Çağrışım Tiyatrosu’nun sahneleyeceği, “Evrenin Merkezindeki İnsan” oyunu, Aratos Dergisi yayın kurulu üyelerinin konuşmaları, “Aratos’un Öyküsü” adlı derginin faaliyetlerinin anlatıldığı sinevizyon gösterisi sunulacak.

Aratos dergisinin yazarlarının konuşmalarının yanı sıra okurları da duygu ve düşüncelerini dile getireceği gecede yan flüt ve gitar dinletisi yapılacak. “Yaşadığımız Toprakları Aydınlatan Ustalara Saygı” sinevizyon gösterisi ve “Aratos Ödülü” töreninin ardından bir klasik müzik dinletisinin yer aldığı kutlamalar kapanış konuşması ve kokteyl ile son bulacak.

Aratos dergisinin Tarsuslu okurları dışında, Adana, Mersin, Antakya, Ankara ve İstanbul’dan da okurları ile çok sayıda sanatseverin katılacağı bildirildi.

Aratos dergisi kurucusu ve yayın yönetmeni gazeteci-yazar Uğur Pişmanlık konuya ilişkin yaptığı açıklamada “Aratos dergisi sadece bir dergi olmadı. On yıl boyunca çok şey biriktirdi. Yayıncılık faaliyetinin dışında birçok sanat etkinliği yaptı. Bugüne kadar yazılarıyla katkı veren dostlerımıza, tüm okurlarımıza teşekkür ederiz. Onuncu yılımızı da onlarla paylaşarak kutlayacağız. İçinden geçtiğimiz gericileşme sürecinde Aratos’un ışığı da aydınlanma çabalarıyla yoluna devam edecektir.” diye konuştu.

Uğur Pişmanlık, ayrıca 2011 yılında başlattıkları Aratos Ödülü geleneğini devam ettirdiklerini belirterek, “2012 yılı ‘Aratos Ödülü’nü, Ahmet Bağ-Cumali Balcı Resim Atölyesi’ne vereceğiz. On beş yıldır Tarsus Kültür Merkezi’nde çeşitli yaş ve mesleklerden insanlara resim kursu verdikleri, çok sayıda öğrenciyi üniversitelerin resim bölümüne hazırlayıp kazandırdıkları ve açtıkları kişisel ya da karma sergilerle Tarsus’un kültür sanat yaşamına katkılarından ötürü 2012 Aratos Ödülü’nün Ahmet Bağ-Cumali Balcı Resim Atölyesi’ne vermeyi uygun gördük. 10. yıl kutlama gecesinde ödülü kendilerine takdim edeceğiz” dedi.

Pişmanlık, Aratos dergisinin okuyucularına, derginin bugüne kadar yaptığı çeşitli çabalara katkıda bulunanlara teşekkür ettiğini belirterek, tüm Tarsuslu sanatseverleri Aratos 10. Yıl Sanat Şenliği’ne davet etti.

 

 

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

YAZARLAR

27.1° / 18.7°