Atatürk'ün gelişini ayrı bir yürek atışıyla anıyoruz.

14.03.2014 08:12:33

Atatürk'ün gelişini ayrı bir yürek atışıyla anıyoruz.

Adana(Ulus)-- CHP Adana Milletvekili ve TBMM Milli Savunma Komisyonu Üyesi Ali Demirçalı, zor günleri direnerek yaşamış Adanalıların Cumhuriyete ve onun değerlerine sıkı sıkıya bağlı olduğunu söyledi. Demirçalı, “Atatürk'ün  İlimize gelişini ayrı bir yürek atışıyla anıyoruz.” dedi.

Ali Demirçalı, Cumhuriyetimizin Kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Adana’ya gelişinin 91. Yıldönümü nedeniyle yayınladığı mesajda şöyle dedi:

“Adana, düşman işgalinde büyük acılar çekmiştir. Kurtuluş Savaşına büyük destek vermiş ve Kurtuluş Savaşımızın Kumandanı, Cumhuriyetimizin Kurucusu, Ulu Önderimiz Mustafa Kemal'i coşkuyla karşılamıştır.
Henüz Cumhuriyet bile kurulmadan yapılan bu ziyaret Mustafa Kemal Atatürk'ün de Adana’ya verdiği önemin bir göstergesidir.
İşgali görmüş, direniş göstermiş Adana’mız, Cumhuriyetimizin gözbebeği illerimizden biri olmuştur. Tarımda ve Sanayide Adana her zaman öncü olmuştur.

Zor günleri direnerek yaşamış Adanalılar Cumhuriyete ve onun değerlerine sıkı sıkıya bağlıdır. Cumhuriyetin getirdiği kazanımları çok iyi bilmektedirler. Bunun için Cumhuriyetimizin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün ilimize gelişini ayrı bir yürek atışıyla anıyoruz. Hiç kimse bizleri Cumhuriyetimizi kuranların yolundan döndüremeyecek, onların başardıklarını unutmamızı sağlayamayacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Cumhuriyetimizin kurucularını rahmet ve minnetle anıyor, aziz hatırları önünde saygıyla eğiliyorum.”



1

KIVANÇ : ADANA’NIN İHRACATI 1 MİLYAR DOLARA ULAŞTI

2

57 ÜNİVERSİTEDEN 144 PROJE KATILDI

3

KIZILAY’DAN “KAN DOSTLARINA” TEŞEKKÜR

4

"NASIL BİR DEMOKRASİ NASIL BİR CUMHURİYET" PANELİ

5

DEMİRPOR DEPLASMANDAN 3 PUANLA DÖNÜYOR