Tarih: 29.04.2015 12:25

'Av Turizmi' ne Tepki

Facebook Twitter Linked-in

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü'ne bağlı bölge müdürlükleri tarafından Türkiye'nin birçok ilinde 'Av Turizmi' adı altında çeşitli yaban hayvanlarının avlanması için ihale ilanları yayımlanması üzerine KİHAYKO (Kimsesiz Hayvanları ve Doğayı Koruma Derneği) harekete geçti.

dihayko_adanaCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu, Orman Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ve TBMM Başkanı Cemil Çiçek’e açık mektup gönderen KİHAYKO Yönetim Kurulu Başkanı Metin Yıldırım; alınan bu yanlış karardan acilen vazgeçilmesini istedi.

Milli Parklar Genel Müdürlüğü'ne bağlı bölge müdürlüklerince yapılacak ihaleler sonucu Türkiye'nin birçok ilinde 15 ayı, 109 yaban keçisi, 4 çengel boynuzlu dağ keçisi avlanacağını ve açılan ihale sonrası  'Av Turizmi' adı altında katliamlar yapılacağına işaret eden Yıldırım; böylesi bir uygulamada yeterli denetimin mümkün olamayacağını ve bu uygulamanın doğal ortamda yaşayan hayvanların katliamına yolaçacağını belirtti.

Orman Su İşleri Bakanlığınca alınan bu karara tüm hayvan sever camianın ciddi tepkiler gösterdiğini belirten KİHAYKO Başkanı Metin Yıldırım şöyle konuştu:

“Bugün Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere, Başbakanımız, Orman Su İşleri Bakanımız ve TBMM Başkanımıza açık bir uyarı mektubu yazdık. Bu mektupta; alınan bu çağdışı karardan ivedilikle vazgeçilmesini ve katliamlara yol açacak bu uygulama sonrası hayvan sever camianın yaklaşan Genel Seçimlerde bu mevzuatı uygulamaya koyan siyasi iktidara oy vermeyeceğini dile getirdik.”

 


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —