AVUKATLARA SEÇİM VE SANDIK GÜVENLİĞİ EĞİTİMİ

12.04.2017 17:26:55

AVUKATLARA SEÇİM VE SANDIK GÜVENLİĞİ EĞİTİMİ

16 Nisan 2017 tarihinde Pazar günü yapılacak olan Anayasa değişikliği referandumunda görev alacak avukatlar için Adana Barosu “Referandum Sandık Güvenliği ve Eşgüdüm Merkezi” eğitimi VERİLDİ.
Mahmut Esat Bozkurt Salonundaki toplantıda, Adana Barosu TBB Delegesi ve Adana Barosu İnsan Hakları Komisyonu Başkanı Av. Mustafa Çinkılıç Anayasa değişikliği referandumuna ilişkin sandıkların güvenliği için avukatlara “Referandumda Ortaya Çıkacak Sorunlara Hukuki Müdehale” konusunu anlattı.baro_secim_egitimi_referandum (2)
Baro Başkanı Av. Veli Küçük, baro bünyesinde 'Referandum Sandık Güvenliği ve Eşgüdüm Merkezi' oluşturduklarını, kurumsal boyutuyla da çalışmasını önemsediklerini ifade ederek, “Seçmen iradesinin en yoğun bir şekilde ve sağlıklı olarak sandığa yansımasını istiyoruz. Referandum günü tüm baro yönetimi ve merkezde görev alan meslektaşlarımızla seçim sürecinin içerisinde yer alıp, takipçisi olacağız. Bu seçimlerin halkın yanılmadığı ve 7 Haziran 2015’de yapılan seçimlerinde gördüğümüz bilinçlenmenin ışıltılarının da sandığa yansıyacağına inancım tamdır. “dedi.
Veli Küçük, Anayasa değişikliğine dair toplumu ve yurttaşı bilgilendirme çalışmaları yaptıklarını ifade etti. Av. Küçük, “Yönetim kurulu üyelerimizle beraber ilçelerde, mahallelerde, kahvehanelerde ve salon toplantılarıyla yasaların bize yüklediği görev sorumluluğu yerine getiriyoruz” diye konuştu.
GÖREVLİ KARTI HAZIRLANDI
Av. Küçük, şöyle dedi:
“Bu çalışmayı çok önemsiyoruz. Referandum ve Seçim deyince aklımıza sandık güvenliği geliyor. Seçim güvenliğinin meslektaşlarımızın katılımı ve katkılarıyla sağlayabilmek için bu çalışmayı planladık. Burada yer alan ve Avukat Hakları Merkezi, Toplumsal Olaylara Müdahale ve Takip Merkezinde (TOMAK) görev alan tüm meslektaşlarımıza ayrıca görevli kartı hazırlandı. İl Seçim Kurulu Başkanı ile de görüşmeler yaptık. Bizim, baronun temsilcisi olduğumuzu gösteren bu görev belgesi sayesinde seçim günü çalışmalarımızı kolaylıkla yürütebileceğiz. Bu sorumluluğu yüreğinde hisseden ve katkı sunan tüm meslektaşlarıma keyifli ve başarılı çalışmalar diliyor, teşekkür ediyorum. Bu seçimin ülkemize ve halkımıza hayır’lı olmasını diliyorum”.
Öte yandan, Türkiye Barolar Birliği tarafından hazırlanan Referandum Seçim Rehberi de katılımcılara dağıtıldı.



1

SATRANÇ TURNUVASINA 454 SPORCU KATILDI

2

ÇUKUROVA BELEDİYESİ CUP’TA KUPALAR SAHİPLERİNİ BULDU

3

CHP’Lİ ŞEVKİN EKONOMİDEKİ DİP NOKTAYI ANLATTI

4

ADANA TABİP ODASINDA YENİ YÖNETİM

5

450 PERSONEL VE 100 ARAÇ İLE HAŞEREYLE MÜCADELE