AVUKATLARIN OTOPARK SORUNU ÇÖZÜLÜYOR.
Manşet Haber 12.12.2018 21:22:07 0

AVUKATLARIN OTOPARK SORUNU ÇÖZÜLÜYOR.

AVUKATLARIN OTOPARK SORUNU ÇÖZÜLÜYOR.



Adana Barosu Başkanı Av. Veli Küçük ve yönetim kurulu üyeleri Bölge AdliyeMahkemeleri Cumhuriyet Başsavcısı Sabri Beytorun’u ziyaret ederek, avukatlarınyaşadığı sorunları iletti.
Adana Bölge Adliye Mahkemeleri Cumhuriyet Başsavcısı Sabri Beytorun,  Baronunziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Baro Başkanı Av. Veli Küçük, avukatların yargının üç sacayağından biri veadliyelerin vazgeçilmez bir parçası olduğunu dile getirerek, adaleteerişimin sağlıklı bir şekilde sağlanması ve mesleklerini en iyi şekildeyerine getirmek için adliyeler içerisinde sağlıklı mekanlar ayrılmasıgerektiğini dile getirdi.
Adana Baro Başkanı Av. Veli Küçük, meslektaşlarının otopark sıkıntısı yaşadığını,yağmur ve çamur içerisinde, uzun mesafelerde yürünerek veya yol kenarınaaraç park edilerek, hem tehlikeli, hem de trafik cezası ile karşılaşmariski altında avukatlık görevini ifa etmeye çalıştığını ve bu konuda çözümbeklediklerini iletti.
Bölge Adliye Mahkemesinde meslektaşlarının kullanımına açık bir otoparkın,binaya uzaklığı, yeterli olmaması, zemininin çamur olmasından ötürüsıkıntı yaşandığı, avukatlara ayrılan otoparkın zemininin asfalt veyaparke taşı yapılmasının, otopark alanının karşısında yer alan bina kapısınınaçılarak kullanılmasının sorunları çözeceği vurgulandı.
Baronun aktif çalışan avukat sayısının 2 bin 650, ile 500 stajyer avukatlarıolduğunu belirten Av. Veli Küçük, 'Hakim, savcı, avukat veyurttaşlarımızın otopark girişleri ise yağan yağmurda 'çamur deryası'haline dönüşüyor. Meslektaşlarım araçlarını park edecek 
yer bulmakta bir hayli güçlük çekiyor.  Meslektaşlarım her günbana  'artık tarladan çıkıp adliye binasına çamurluayakkabılarla gitmekten  bıktık' diyorlar. Bu konuda acil birçözüm bulunmasını istiyoruz' dedi.
Adana Bölge Adliye Mahkemeleri Cumhuriyet Başsavcısı Sabri Beytorun otoparkınzemini için Büyükşehir Belediye Başkanı ile görüştüklerini, otoparkdüzenleme taşlarının geldiğini, kısa süre içinde asfaltın da yapılaraksorunun çözüleceğini ifade etti.
Bölge Adliye Mahkemesinin yağan yağmurun etkisiyle çatısından sular akmayabaşlaması ve diğer sorunlar da konuşuldu.



YAZARLAR

32° / 18.5°