AVUKATLIK ANDINI OKUYUP RUHSATNAMELERİNİ ALDILAR
HABERLER 28.01.2022 15:02:43 0

AVUKATLIK ANDINI OKUYUP RUHSATNAMELERİNİ ALDILAR

AVUKATLIK ANDINI OKUYUP RUHSATNAMELERİNİ ALDILAR










Adana Barosunda staj dönemini başarıyla tamamlayan 12 stajyer avukat, törenle yemin edip cübbelerini giyerek ruhsatnamelerini aldı.
Yeni Adliye binası konferans salonunda gerçekleşen törene Baro Başkanı Av. Semih Gökayaz, Genel Sekreteri Av. İlker Mengü, Sayman Av. V. Mert Kuşdemir, Yönetim Kurulu Üyeleri, Av. Nevzat Elçi, Av. Gül Yalçın Aslan, Av. İlker Güzel, Av. Erkan Çetin ile avukatların aileleri, yanlarında staj yaptıkları büro avukatları ve davetliler katıldı. Baro Başkanı Av. Semih Gökayaz, başarıları için kutladığı mesleğe yeni adım meslektaşlarına geleceğe dair umutlu olmalarını isterken, onları yetiştiren aileleri ve yanlarında staj yaptıkları avukatlara teşekkür etti.
Av. Semih Gökayaz, göreve geldikten sonra  geçen 6 aylık dönemde Uyum Bürosu ile Adana Barosu Avukatları Yardımlaşma Sandığı (ADABAYS) kurmuş olmanın heyecan ve mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, “Uyum Bürosu ile ne kadar doğru ve güzel bir iş yaptığımızı görüyoruz. Halen ofis açmak isteyen meslektaşlarımız için Uyum Büromuzda yer bulunuyor. Yıllardır hayalimiz olan ADABAYS’ı kurmak da bize nasip oldu. Sandığımıza kayıtlara geçen Salı günü itibariyle başlamış olup çok kısa zamanda yol alacağımıza inanıyorum. Amacımız, mesleğe yeni başlayan meslektaşlarımıza ihtiyaçları halinde destek olmak, mesleki dayanışmayı güçlendirmektir. Sandığın bir iki ay içerisinde destek olacak düzeye geleceğine inancım tamdır.” dedi.
GELENEKLERİMİZE SAHİP ÇIKMALIYIZ
Av. Gökayaz, Adana Barosu’nun Cumhuriyet’in kuruluşu ile aynı yaşta olduğunu hatırlatarak, “Bugün 29. ve 30. Dönem Baro Başkanımız Av. Veli Küçük’ün Avukatlar Salonumuzdaki ‘Başkanlarımız’ bölümüne hizmetleri nedeniyle ‘fotoğraf asma’ töreni yaptık. Bu bir gelenektir. Barolar ve avukatlar olarak, meslek geleneklerimize sahip çıkmak bizi bir arada tutmanın en önemli unsurudur. Bizi bu gelenekler, kurumsal kültür, tarihsel miras birbirimize bağlayacaktır. Bunun son örneğini çoklu baro yasasına karşı gösterdiğimiz tavırda ortaya koyduk. Avukatlar geleneklerine, barolarına sahip çıktılar ve barolarımızı böldürmedik.” diye konuştu.
TÜRKİYE’DE AVUKAT OLMAK ZOR
Av. Semih Gökayaz, ruhsat alacak meslektaşlarının zor şartlar altında mesleğe adım attıklarını hatırlattı. El ele, omuz omuza ve mesleki dayanışma ile bu güçlüklerin üstesinden hep birlikte gelinebileceğini ifade etti.
Konuşmanın ardından 12 stajyer avukat yemin etti. Ailelerinin gururlu bakışları altında cübbelerini giyerek ruhsatnamelerini alan avukatlar şu isimlerden oluştu: Ümmühan Feyza Bobuş, Mehmet Gökhan Bilgili, Ömer Aydoğan, Coşkun Kabalcı, Deren Nur Selcin, Gökhan Özer, Zeynep Şevval Başpınar, Ayşe Nur Özerli, Yaren Oğşarım, Ahmet Ağbulut, Münevver Melike Çetin ve Nihal Tarhan.
Avukatlığa adım atan hukukçulara cübbelerini ; Av. Mehmet Aslan, Av. Onur Kemal Kara, Av. Murat Aydın, Av. Bayram Uzundere, Av. Özer Özbayrak, Av. Uğur Kayıkcı, Av. Burak Köse, Av. Uğur Kayıkcı, Av. Demet Güllü, Av. Gürler Gaydan ve Av. Tülay Gaydan giydirdiler.



Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

YAZARLAR

39.9° / 23.3°