Ayak sağlığı uyarısı
Manşet Haber 5.10.2012 14:48:54 0

Ayak sağlığı uyarısı

Ayak sağlığı uyarısı

Adana(Ulus)--Ayak Sağlığı Uzmanı Bengü Yurdaer, yaz dönüşü ayak bakımının mutlaka yapılmasını istedi, kullanılan havlu, terlik ve ayakkabıların kişiye özel olması gerektiğini söyledi.
Ayak Sağlığı Uzmanı ve ASMER(Ayak Sağlığı Merkezi) Bölge Yöneticisi Bengü Yurdaer, yazı ve tatili yaşarken kullanılan tüm alanların cilt ve tırnak mantarı için taşıyıcı görevi üstlendiğini belirterek, farkında olmadan cildimize ve tırnağımıza yerleşen dermofitlerin tırnak yatağını ve plağını tutarak enfeksiyona sebep olduğunu söyledi.
Bengü Yurdaer, yaz aylarından sonra enfeksiyonun pik yaparak sonbaharda kendini gösterdiğini, bu nedenle irreversible(geri dönüşü olmayan) bir tabloyla karşı karşıya kalınabileceğini kaydetti.
Yurdaer,”Tırnağın kalınlaşması renk değişikliğiyle ile kendini gösteren onikomikoz yani tırnak mantarı uzun bakımlar gerektirdiği için mantar hastalıklarında sıkıntılı bir dönem başlar. Ayrıca bulaşıcı özelliği sebebiyle yaşadığımız bireyler için de tehlike arz eder. İlerlemiş tırnak ve ayak sorunlarıyla karşılaşmamak için düzenli ayak bakımları ve kontroller yaptırmak ayak sağlığımız için önemlidir. Her zamanki gibi sağlıklı terlik ve ayakkabı seçimi,ayak hijyeninin sağlanması,ayakların nemli kalmaması aynı önemi taşımaktadır. “dedi.

Bunlarla beraber yaşadığımız bölgenin özel iklimine uygun olarak nemli ve teri azaltan koruyucular kullanmak gerektiğini anlatan Ayak Sağlığı Uzmanı Yurdaer, toplu kullanım alanlarında (havuz,sahil,yazlık evler ve konaklama yerleri) koruyucu sprey ve ürünlerle hareket etmeyle ayakta oluşabilecek enfeksiyonlardan korunabileceğini dile getirdi. Yurdaer, kullanılan havlu, terlik ve ayakkabıların kişiye özel olması gerektiğini de sözlerine ekledi.

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

YAZARLAR

27.1° / 18.7°