AYAMDER: İNŞAATLARI DURDURMAK ZORUNDA KALDIK!

13.09.2021 12:03:09

AYAMDER: İNŞAATLARI DURDURMAK ZORUNDA KALDIK!

Adana Yapı Müteahhitleri Derneği (AYAMDER) Çimentoya yapılan zamların hiçbir ekonomik mantığa uymadığını, bir an önce acil bir çözüme kavuşturması gerekliliğine dikkat çekerek İnşaat Sektörünün iş yapamaz hale geldiğini açıkladı.
AYAMDER Başkan Yardımcısı Tamer Gülcan ve AYAMDER Genel Sekreteri Zafer Ofluoğlu iş bırakma eylemlerinin son çare olarak seslerini duyurmak için gerçekleştirdiklerini ifade etti. Tamer Gülcan ve Zafer Ofluoğlu yaptıkları açıklamada, şöyle dediler:
“Çimentoya gelen zamların enflasyon ve döviz kurundaki dalgalanmanın çok üstünde AYAMDER olarak bağlı bulundukları İMKON (İnşat Müteahhitleri Konfederasyonu) ile eş zamanlı olarak 2 Eylül’de yapılan toplantı ile boykot kararına katılma kararı aldık. 9 Eylül itibarıyla da İş Bırakma eylemine başladık. 40’ın üzerinde dernek eyleme katıldı. Üyelerimizin şantiyelerinde işler durdu. “
Fiyatlarda bir gerileme olmaması durumunda yeni boykot kararlarının tekrar gündeme geleceğini belirten AYAMDER Başkan Yardımcıları, Gülcan ve Ofluoğlu, “Geçen yıl 150 lira olan çimentonun ton fiyatı 400-450 liraya geldi. Sektör olarak beklentimiz bunun 280-300 lira seviyesinde olması. Fiyatlardaki bu kabul edilemez artışın nedeni ihracat değil. Bugün çimento üreticileri iç piyasaya pahalı ürün vermek için üretim kapasitelerini tam olarak kullanmıyorlar. Yaşanan yüksek zamların, vatandaşı, kentsel dönüşümü, ucuza konut erişimini, istihdamı olumsuz etkiliyor.” dediler.



1

TANBUROĞLU: KAZANAN ADANA OLDU

2

KOCAİSPİR’DEN DEMİRÇALI’NIN İDDİALARINA YANIT VAR

3

KOCAİSPİR’DEN AK PARTİ VE MHP ZİYARETLERİ

4

VERGİ ÖDEMELERİNDE SON GÜN 31 MAYIS

5

“GELECEĞİ KERPİÇLE İNŞA ETMEK” KONULU SEMPOZYUM