“Aydınlık gelecek yan yana, omuz omuza”
Manşet Haber 7.03.2015 17:15:08 0

“Aydınlık gelecek yan yana, omuz omuza”

“Aydınlık gelecek yan yana, omuz omuza”

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, kadın ve erkeğin yan yana, omuz omuza olduğu toplumların, her alanda daha fazla gelişme olanağı bulduğunu söyledi.

Hüseyin Sözlü, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle yaptığı açıklamada, şu görüşlere yer verdi:

“Günümüzde kadınların sosyal, siyasal, ekonomik alanlar başta olmak üzere, hayata dair her kulvarda olabildiğince fazla sayıda yer alması, bir toplumun gelişmişlik ve çağdaşlık düzeyini de ortaya koymaktadır.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, Büyük Önder  Mustafa Kemal Atatürk’ün, Türk kadınına sağladığı hak ve özgürlükleri daha ileriye taşımak, Türkiye Cumhuriyeti’nin geleceğe daha güvenle bakmasını sağlayacaktır. Mustafa Kemal Atatürk, ‘Bir toplum, bir millet; erkek ve kadın denilen iki cins insandan meydana gelir. Mümkün müdür ki, bir toplumun yarısı topraklara zincirlerle bağlı kaldıkça, diğer kısmı göklere yükselebilsin?’ diyerek, Türkiyemizde, kadına bakış açısıyla ilgili izlenmesi gereken yolu hepimize, en mantıklı şekilde göstermiştir.

2015 yılı itibariyle, kadınlarımızın temel hak ve özgürlükler kapsamında, toplumda istenilen seviyede olduğunu söylemek, üzülerek belirtmek gerekir ki, mümkün değil.  Kadınlarımızın karar alma mekanizmalarında daha fazla yer alması, ekonomik yönden kendi ayakları üzerinde durabilen, iş dünyasında var olabilen kadın sayısının artması, toplumun kadına bakış açısının eşitlikçi bir konuma gelmesi için daha yürümemiz gereken uzun bir yol olduğu ortada.

Türkiye, kadın hak ve özgürlükleri konusunda elbette dünyanın bir çok ülkesinden ileridedir fakat hedeflediğimiz çağdaş ülkelerdeki seviye göz önüne alındığında, henüz istenilen seviyede olmadığımızı kabul etmek gerekir.

Son yıllarda kadına şiddet konusunda yaşananlar da hepimizi derinden üzmektedir. Kadına yönelik şiddet, toplumsal güveni sarsacak boyutlara gelmiştir ve büyük tepkilere neden olmaktadır. Kadın ve erkeğin eşit olduğu, şiddetten olabildiğince uzak bir toplum yapısına ulaşmak için, ailede ve okulda, bu konudaki eğitime önem verilmeli, çocuklarımıza eşitlik temelinde öğretiler sunulmalıdır.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nün, kutlama yapılan bir günden çok, sorunların çözümüne yönelik etkinlikleri içeren ve şiddete, baskıya uğrayan kadınların seslerini duyurmak için fırsat olarak görülmesi doğaldır.

Kadınlarımıza iş, siyaset ve daha bir çok alanda, erkeklerle aralarındaki fark azalıncaya kadar pozitif ayrımcılık yapılması ve bunun kanunlarla desteklenmesi çok önemlidir.

Toplumun iki temel yapı taşı olan kadın ve erkeğin, yan yana, omuz omuza, insana dair her alanda birlikte ve eşit olması, temel arzumuz ve hedefimizdir.”

 

 

 

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

YAZARLAR

32.1° / 19.2°