AYRICALIKLI ŞIMARIKLIK MI ŞEHRİN RENGİ KARDEŞLİK Mİ?

16.02.2021 13:59:00

AYRICALIKLI ŞIMARIKLIK MI ŞEHRİN RENGİ KARDEŞLİK Mİ?



Adanaspor Teknik Direktörü Emrah Bayraktar, Adana Demirspor maç motivasyonunda futbolcularına öyle sözler söylüyor ki, sanırsın Mavi-Lacivertli takım sokak tabiriyle “Gavur” takımı…
Bayraktar, maç motivasyonu konuşmasında futbolculara şu sözleri sarfetti:
“Bugün oynayacağınız maç sıradan bir futbol maçı değil. Sıralamadaki yerimizi belirleyecek bir maç değil. Bugün oynayacağımız maç şehrin ayrıcalıklı, şımarık, zengin aile çocuğu ile gururlu delikanlısının maçıdır. Siz karar verin hangisisiniz. Bugün bu noktaya gelebilmek için çok mücadele ettiniz. Sıfırdan geldiniz, çok koştunuz, çok yoruldunuz. Ekmeğinizi kolay kolay rakibe vermeyin. Taktiksel disiplinimize sonuna kadar riayet edin. Bunu unutmayın, asla.. Şimdi sahaya çıkın maçı para mı oynuyor, yürek mi oynuyor gösterin. Haydi maça…”
Adanaspor-Adana Demirspor karşılaşması 2-2 berabere bitti. Skora baktığınızda dostça bitti.
Peki Adanaspor Teknik Direktörü Emrah Bayraktar maçtan sonra nasıl bir açıklama yaptı?
Buyrun okuyunuz:
“Alnımız ak, kafamız dik. Adanaspor taraftarı da mutlu olsun. Bugün şehir ne turuncu, ne de lacivert oldu. Şehrin rengi kardeşlik oldu. Adana Demirspor bizim rakibimizdir. Belki de stadın son maçında kardeşlik kazandı. Alnımız ak, kafamız dik. Adanaspor taraftarı da mutlu olsun. Bugün şehir ne turuncu, ne de lacivert oldu. Şehrin rengi kardeşlik oldu” ifadelerini kullandı.
Teknik Direktör Emrah Bayraktar’ın maç motivasyonunun internet ortamına düşmesinin ardından Adana Demirspor Kulübü bir açıklama yaparak Emrah Bayraktar’ı kınadı.
Ardından Adanaspor Kulübü bir açıklamada bulunarak teknik direktörüne sahip çıktı…
Şimdi gelelim zurnanın “Zort” dediği yere…
Önce rakibinizin oyuncuları için “şehrin ayrıcalıklı, şımarık, zengin aile çocuğu” yakıştırması yapacaksınız…
Maç sonunda da “Belki de stadın son maçında kardeşlik kazandı. Alnımız ak, kafamız dik. Adanaspor taraftarı da mutlu olsun. Bugün şehir ne turuncu, ne de lacivert oldu. Şehrin rengi kardeşlik oldu” diyeceksiniz…
Hangisine inanalım Emrah Bayraktar hocam?
“Şehrin ayrıcalıklı, şımarık, zengin aile çocuğuna” mı yoksa “Bugün şehir ne turuncu, ne de lacivert oldu. Şehrin rengi kardeşlik oldu” sözünüze mi?
Bu sözler için halk dilinde “Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu” tabiri kullanılır…
Siz o maç motivasyonu konuşmanızla iki güzide kulübü karşı karşıya getirdiniz.
Size hiç yakışmadı Emrah hocam…
2021 yılındayız…
Ezeli rekabet tamam, ezeli düşmanlık nedir anlayabilmiş değilim…
Eğer siz takımınızın başarılı olmasını istiyorsanız Adanasporlu futbolcuların her maçta Adana Demirspor maçındaki gibi hırslı, istekli oynamalarının talimatını ver. Yani açıkça söylemek gerekirse ne Adanaspor, Adana Demirspor’u “Düşman” gibi görüp ayrı bir futbol sergilesin, ne de Adana Demirspor, Adanaspor’u aynı hislerle görüp “Diş Bilesin…”
Unutmayın düşmanlık, kötü sözler hiç kimseye fayda getirmez aksine böylesi sözler fitili ateşler taraftarları da karşı karşıya getirir ve istenmeyen olaylar olabilir…
Eğer Adana Demirspor’u “Şehrin ayrıcalıklı, şımarık, zengin aile çocuğu” olarak görürseniz, geçmişe dönüp baktığımızda Adanaspor’u Uzanlar aldığında Turuncu-Beyazlı futbolcular da aynı konumdaydı denilebilir…
Şunu da yazmadan geçemeyeceğim. Böylesine zengin ve kaliteli bir kadroya sahip olan Adana Demirspor’un ligdeki yeri zirve olmalıydı. Böyle söylerseniz haklısınız.
Ne dersiniz Emrah hocam…
Haksız mıyız?
İnsanların zaten coronavirüs gibi bir öldürücü düşmanı var. Başka düşmana ihtiyaç yok…





1

SATRANÇ TURNUVASINA 454 SPORCU KATILDI

2

ÇUKUROVA BELEDİYESİ CUP’TA KUPALAR SAHİPLERİNİ BULDU

3

CHP’Lİ ŞEVKİN EKONOMİDEKİ DİP NOKTAYI ANLATTI

4

ADANA TABİP ODASINDA YENİ YÖNETİM

5

450 PERSONEL VE 100 ARAÇ İLE HAŞEREYLE MÜCADELE