Tarih: 04.03.2013 01:54

Aytaç Durak MHP'den aday!

Facebook Twitter Linked-in

Koltuğunda oturmasa da Adana Büyükşehir Belediye Başkanı olan Aytaç Durak Özcan  Aladağ'a konuştu ve yeniden MHP'den aday olduğu sinyalini verdi. İçişleri Bakanlığı tarafından göreviden uzak tutulan Aytaç Durak Özcan Aladağ ile neler konuştu? İşte yanıtı..

 

aytac_durakk

Niyet okuyucusu değilim ama insanların genel düşüncelerinden hareketle ileriye dönük niyetlerinin ne olduğunu da kestirecek kadar bilgi ve tecrübe sahibiyim.
Bugün sizlere Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak’ın yerel seçimle ilgili düşüncelerini, niyetini izah etmeye çalışacağım. Sayın Durak ile Cumartesi günü bir telefon görüşmesi yaptığım için bu düşüncelerimi de sizlerle paylaşmak adına niyetini izah edeceğim diyorum.

Sayın Durak, Taner Talaş’ın Adana Büyükşehir Belediyesi’nden almış olduğu ihale ile ilgili olarak beni aradı. Taner Talaş’ın babasının Durak döneminden bugüne kadar ihalelere girdiği yönündeki açıklamalarına ‘hayır almadı’ diyerek tepki gösteren Başkan Durak daha sonra bu ihaleyi alan bayan olduğunu ve bu bayanın da benimle görüşmek istediğini, benim onu dinlemem gerektiğini ifade ederek sözlerine başladı.

Benim derdim kimin ihale alıp hangi dönemlerde aldığı veya ihaleyi alan kişinin elinden kimlerin ihaleyi gerisin geri aldığı yönünde değil. İhaleye girenlerin ve ihaleyi verenlerin kendi aralarındaki konular beni de ilgilendirmiyor. Kimsenin de muhasebesini tutmuyorum. Parayı kazananların para kazandıkları dönemlerdeki tavırları ile ellerinden ihaleler alındığındaki tavırlarını da mukayese edecek kadar nefesimi tüketecek durumda olmayan bir kişiyim. Bu düşünceden hareketle un çuvalı, ekmek kırıntısı ve ekmek ıskartası ihalelerine girenlerle ilgilenmedim, ilgilenemeyeceğimi de Sayın Durak’ın kendisine izah ettim. Ve bu bayan ile de görüşmedim.

Sayın Durak ile görüşür iken konu kendisinin aday olup olmayacağına, Sayın Valimiz ile yaptığı görüşmeye, görüşmenin sonrasında görevine iade edilip edilmeme konusundaki görüşleri noktasına geldi.

Ben de kendisine ‘Durak ile ilgili benim görüşlerim’ diye başlayan cümleler kurdum. Gördüğüm odur ki Sayın Durak her zaman yaptığı gibi ‘beni halk istiyor’ tezinden yola çıkarak yeniden aday olmayı düşünüyor. Bunu kafasına koymuş bir kez. Şahsım adına ‘aday olmamanız gerekir. Bir kenara çekilmeniz gerekir’ diye söylediğimde ‘o sizin düşünceniz. Adanalı sizin gibi düşünmüyor’ diyerek aday olduğunun sinyalini vermek istedi.

Sayın Durak’ın aday olup olmayacağı konusuyla da işin özü ilgilenmiyorum. Ben adaylığını doğru bulmuyorum, aday olmayı düşündüğü parti olan MHP’nin de Durak’ı Büyükşehir Belediye Başkan Adayı yapması halinde ortaya çıkacak olan olumsuzlukları da az çok tahmin edebiliyorum. Şahsım adına aday olması halinde de sadece görüşlerimi söyleyebilecek düzeydim, yetkim ancak bu kadar. Adana’da oy kullanan bir yurttaş olarak da sadece oy verme yetkimden hareketle görüşlerimi kamuoyu ile paylaşacak durumdayım.

Adana’nın kaybedecek yılları da yok, saniyeleri de…

Bu kentin yakasından Sayın Durak’ın da ‘politik olarak’ düşmesi gerekiyor.

Ben bunları açık söyleyen bir gazeteciyim. Sayın Durak’ın bir dönem dizinin dibinden ayrılmayan ve ‘Padişahım sen çok yaşa’ diyen gazetecilerden olmadığım için net görüş sahibiyim. Sayın Durak’a  bu konuyu da izah etmeye çalıştığımda ‘her gazeteci senin gibi değil’ diyerek de görüşünü dile getirdiği için rahat konuşabilen birisiyim.

Sözün özüne gelince, Durak MHP’nin Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı…

Bunu bir kenara not edin lütfen.
Aday yaparlar mı?
Onu da ancak Devlet Bahçeli bilir…

MHP’den aday olmayı düşünen Seyfettin Yılmaz, Hüseyin Sözlü ve Remzi Oğuz Yılmaz’da oturup iki kere düşünsünler diyerek nokta koyuyorum yazıma…

 


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —