Azim Öztürk, İmar Rantı İçin Konuştu
Manşet Haber 1.11.2014 11:40:39 0

Azim Öztürk, İmar Rantı İçin Konuştu

Azim Öztürk, İmar Rantı İçin Konuştu

azim_ozcanCHP Adana Milletvekili Ali Demirçalı’nın ‘Seçimlere 12 gün kala saadet zinciri oluşturur gibi bazı kişilere imar ayrıcalığı yapılarak verilen ve Seyhan Belediyesi’nin yeni döneminde ruhsatları iptal yoluna gidilen suçlamalarına’ önceki dönem belediye başkanı olan Azim Öztürk yanıt verdi. “Bugün yine belediye başkanı olsam yine veririm”

EVRAKLAR BİR YERE KAÇMADI!

Çukurova Metropol Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Özcan Aladağ’a konuşan Azim Öztürk,  Adana kamuoyunu günlerdir meşgul eden konu hakkında açıklamalarda bulundu. Seyhan Belediyesi’nin son 2 dönem Belediye Başkanı Azim Öztürk, “Bize müracaat eden herkese en hızlı şekilde ruhsat verdik. Bundan dolayı da gurur duyuyorum. Bütün evraklar Seyhan Belediyesi’nde. Sayın milletvekili başta olmak üzere tüm yetkililer evrakları inceleyerek gereğini yapabilirler. Alnımız açıktır’ dedi.

YANGINDAN MAL KAÇIRMADIK

Adana’daki Bilim ve Teknoloji Üniversitesi’nde Siyasal Bilgiler Fakültesi Dekanı olarak görev yapan Azim Öztürk, ruhsat konusunda vatandaşı mağdur etmediklerini ve seçim diyerek de yangından mal kaçırır gibi davranmadıklarını belirtti, “İnşaat sektörü 300-500 yan sektöre etkisi direk olarak yansıyan bir sektördür. Adana’da verilen ruhsat sayısı Mersin ve Gaziantep’in gerisindedir. Bir şehrin marka şehir olmasında inşaat sektörü birinci öncelik’ taşır sözleriyle ruhsat verme gerekçelerinin altını çizdi.

HIDIR KARA İSİMİ BENİM İÇİN ÖNEMLİ DEĞİLDİR

Belediyeden alınan yapı ruhsatlarının Hıdır Kara isimli kişinin imzaladığı projeler olduğunu hatırlattığımız Azim Öztürk bu konuda da şunları söyledi. ‘Ben isimleri bilmem ve tanımam. İsimler de önemli değil. Bir kişinin birden fazla ruhsat almasını ‘sen fazla ruhsat alıyorsun’ diyerek engellemem. Benim öyle bir tavrım hiçbir zaman olmamıştır. Ben neye bakarım. Yapılan işlemler yasal ise ve şehre katkı koyacak durumda ise ruhsat verilir.’

EVRAKLARI SORUŞTURMAK KARALAR’IN GÖREVİ

Yazı İşleri Müdürlüğü’ndeki kayıtların usulüne uygun olmayarak işlem görmesi nedeniyle yeni idare tarafından tanınan yasal sürede ruhsat verilen kuruluşların eksik evraklarını tamamlayamadıklarını hatırlatarak bu konuda görüşlerini istediğimiz Azim Öztürk ‘Ben yazı işleri müdürü değilim. Onu da soruşturacak olan Sayın Zeydan Karalar yönetimidir. Varsa usulsüzlük Cumhuriyet Savcılığı’na gidip başvursunlar’ dedi.

ALİ DEMİRÇALI’DA MÜTEAHHİT!

Seyhan’da 10 yıl belediye başkanlığı yaparak şehre hizmet eden bir akademisyen olmanın gurur ve mutluluğunu yaşadığının altını çizen önceki dönem Seyhan Belediye Başkanı Azim Öztürk ‘Kaçak yapılaşmanın önüne ruhsatlı yapıyı teşvik etmekle geçilir. Sayın Ali Demirçalı’da müteahhittir. Kendisi bu işleri daha iyi bilir. Adana’dan kaçan müteahhitlerin başkaca şehirlerde yatırım yapması mı doğrudur? Bu kentte ruhsatlarına sıkıntı çıkarılmadan kalması, yatırım yapması mı doğrudur? Şükür olsun alnımız açıktır. Verilemeyecek hesabımız da yoktur’ sözleriyle Ali Demirçalı’ya da göndermede bulundu.

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

YAZARLAR

31.5° / 18.4°