Tarih: 14.02.2014 11:22

Başbakan Erdoğan’a Özel Dinlemeleri Sordu

Facebook Twitter Linked-in

Adana(Ulus)--alidemircaliCHP Adana Milletvekili ve TBMM Milli Savunma Komisyonu Üyesi Ali Demirçalı, mahkeme kararıyla alınan dinlemeleri Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a sordu.

Ali Demirçalı, TBMM Başkanlığına Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından yazılı yanıtlanması istemiyle verdiği soru önergesinde, “Adana’da 2010-2014 yılları arasında, TİB Başkanlığı’na mahkemelerden ve diğer kurumlardan toplam gelen iletişim tespiti ve dinleme talep sayısı ne olmuştur? “ dedi.

CHP Adana Milletvekili Ali Demirçalı’nın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından yazılı yanıtlanmasını istediği sorular şöyle:

“ Türkiye İletişim Başkanlığı(TİB) ’nın kuruluşundan bugüne kadar geçen süre zarfında, özel hayatın gizliliği ve ihlal edilmesi gerekçesiyle toplam kaç başvuru yapılmış? Bu başvurular neticesinde hangi yaptırımlarda bulunulmuştur?

TİB Başkanlı’ğı tarafından doğrudan erişimin engellenmesine karar verilen kaç başvuru olmuştur?

 Önergeme cevap vereceğiniz tarih itibariyle kaç site engellenmiş veya kapatılmıştır?

TİB personelinin, kanunlar kapsamındaki görevlerini yerine getirirken  görevin niteliğinden doğan ya da görevin ifası sırasında işledikleri iddia olunan  suçlardan dolayı haklarında soruşturma açılmış veya ceza almış personeli bulunmakta mıdır?

IP, URL ve DNS temelli engellemelere uymayanlar için bugüne kadar uygulanan toplam ceza tutarı nedir?

17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonu sonrasında haber yaptıkları için kapatılan ve erişimine engellenen internet sitesi bulunmakta mıdır?”

 


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —