Bayrak Çekilecek mi?
Manşet Haber 4.01.2014 22:45:24 0

Bayrak Çekilecek mi?

Bayrak Çekilecek mi?

Yarın Adana’nın Düşman işgalinden kurtuluşunun 92. Yıldönümü.

Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün tarihe geçen çok anlamlı sözü var:  'Bende kurtuluş mücadelesinin ilk hissi teşebbüsü, bu memlekette vücut bulmuştur'
Adana Valiliği tarafından hazırlanan kutlama programı tüm kamu kuruluşlarına ve medyaya iletildi. Bu programda ilk kez bu yıl  5 Ocak sabahı tarihi Büyüksaat'e bayrak çekilmesi yer almıyor. Bu programa göre “Büyüksaat’e Türk Bayrağı çekilecek mi?” sorusunun yanıtı yarın alınacak. Her yıl Büyük Saatte şöyle bir tören düzenlenirdi:

adana_buyuksaat“Gaziler, tarihi Türk Bayrağı'nı göndere çekerek kutlamaları başlatırken, askeri tören mangası da saygı atışı yapar.”

Valilik tarafından hazırlanan 5 Ocak Kutlama Programı şöyle:

“Saat 09.30'da Atatürk Parkı'nda yapılacak törende Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, 6'nci Mekanize Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral Satı Bahadır Köse, Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, Atatürk anıtına çelenk sunup, saygı duruşunda bulunacak. Törene katılan kamu ve özel kuruluşların temsilcileri hep birlikte İstiklal Marşı'nı seslendirecek.
UĞUR MUMCU'DA KUTLAMA
Uğur Mumcu Meydanı'ndaki tören ise saat 10.00'da başlayacak. Burada da Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, 6'nci Mekanize Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral Satı Bahadır Köse, Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, meydanı dolduran vatandaşları selamlayıp, bayramlarını kutlayacak. Aldırmaz, günün anlam ve önemini belirten konuşma yapacak. Öğrenciler şiirler okuyacak. Bisikletli sporcular, Pozantı'dan teslim aldıkları 'Atatürk'ün mücahitlerinden Adana'ya' isimli Türk Bayrağı'nı Vali Coş'a teslim edecek. Halk oyunları ekipleri yöresel oyunları sergileyecek. Askeri birlikler ve kamu kuruluşları resmi geçit yapacak.
KURTULUŞ MARATONU
5 Ocak'taki kutlama programı çerçevesinde çeşitli kültürel ve sportif yarışmalar da gerçekleştirilecek. Saat 08.00'de 5 Ocak Kurtuluş Maratonu ve Halk Koşusu'nun startı Atatürk Parkı önünden verilecek. Maraton Merkez Park'ta son bulacak. Ayrıca at yarışı, atıcılık, yüzme, güreş ve masa tenisi yarışmaları yapılacak.
Kutlamalar havanın yağışlı olması halinde Menderes Spor Salonu'nda yapılacak.”

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

YAZARLAR

32° / 18.5°