BEDENLERİ İLE SINANAN CHP'DEKİ DEVRİMCİLER

21.05.2020 12:21:32

BEDENLERİ İLE SINANAN CHP'DEKİ DEVRİMCİLER


Ulusumuzun ezici çoğunluğu ve CHP üyelerinin tamamına yakını antifaşist, antiemperyalist ve laik'tir.
Hangi partiye oy verirse versin, bu topraklarda yaşayanların genel karakteri de budur.
Bu karakter, CHP'de daha baskındır. Bir çoğu geçmişinde devrimci mücadelenin içinde yer almış kendisi ya da en az bir yakını bu inanmışlığın bedelini, bedeni ile 'sınanarak' ödenmişlerden oluşur.





Alçak gönüllüdürler. Çevrelerinde 'müzmün muhalif' olarak anılsalar da, okumasını, sorgulamasını ve analiz yapmasını bilirler. Baş eğmeyen, bireysel tarihini gururla paylaştığı, eğitimli pırıl pırıl çocuklar yetiştirmişlerdir. Onlara, kendi mücadele tarihini damıtarak anlatmış, ekonomik fukaralık içine düştüğünde onlara sarılıp ağlamış ama kendini yeniden üretmesini bilecek kadar fikri namuslu, koca yüreklidirler.





Nesilleri tükeniyor artık ama onlar inandıkları değerlerden bir milim bile geri adım atmazlar. Yaşadıkları mahallede, ilçede veya ilde, girdikleri her mecliste sözü dinlenen, söyleyecekleri merak edilen ve konuştuklarında da sözleri, o meclistekilerin başlarını yere eğerek dinledikleri kadın ve erkekler onlar.





Yoksul halkın kurtuluşuna adanmış devrimci, yurtsever yüreklerini iki elinizi birleştirip avuç içinize alsanız da sığdıramazsınız.





Şimdi en az 60' lı, 70' li yaşlarında ama zihinleri gencecik delikanlıların, başlarını yastığa koyduklarında, anıları, gözlerinin önünden film şeridi gibi akarken, çıkıp- inen tansiyonları, yağ bağlamış bedenleri, dökülmüş ya da beyazlamış saçları, kireçlenmiş boyun ve dizleri ile geçmişe dönme arzuları depreştiğinde, sanmayın ki gençlik günlerini özlüyorlar; onların hasreti, devrime.





Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'a çıktığı gün gibi yürekleri; Amasya, Erzurum ve Sivas duraklarında çelikleşen iradeleriyle, her 30 Mart'ta Kızıldere'de, 6 Mayıs'ta darağacında, 18 Mayıs'ta Diyarbakır zindanlarında' Eşitlik, Özgürlük, Kardeşlik' mücadelesi' veriyorlar.
...
Yazılarımı birden çok SMS şirketi, bir çok farklı telefondan Watsap mesaj listesi aracılığı ile yaklaşık olarak 500 bin kişiye ulaştırıyorum. İlgi gösterip, açıp-okuyanlara teşekkür ediyorum. İtiraf etmeliyim ki insanlar, maalesef çok fazla okumuyor. Ama her geçen gün artıyor. İlk başladığımda 8.000  ortalamadaydı. Yeni yollar ve yeni denemelerle şimdi yüzde 95'i Adana'da olmak üzere yüzde 5 okunurluluğa, yani 25 bin kişilik okunma oranına ulaştık.





Adananın yerel gazetecilerine de teşekkürü borcumu sizler aracılığı ile ödemek isterim; Onların sayesinde( Çukurova Barış, Objektifa, haberegüven.com, Adanaulushaber.com, küçüksaat.com başta olmak üzere bir çok saygın yayın kuruluşu yazılarımı yayınlayarak müthiş bir kitleye ulaşmamı sağlıyorlar.
Ayrıca Facebook ve Twitter aracılığıyla yazılarımı paylaşarak çoğalmasını sağlayarak on binlerce kişiye ulaşmamı sağlayan dostlarıma teşekkür ediyorum..





Turgay Develi
24. Dönem Adana Milletvekili.








1

KIVANÇ : ADANA’NIN İHRACATI 1 MİLYAR DOLARA ULAŞTI

2

57 ÜNİVERSİTEDEN 144 PROJE KATILDI

3

KIZILAY’DAN “KAN DOSTLARINA” TEŞEKKÜR

4

"NASIL BİR DEMOKRASİ NASIL BİR CUMHURİYET" PANELİ

5

DEMİRPOR DEPLASMANDAN 3 PUANLA DÖNÜYOR