BM ÇALIİANLARINDAN DOĞA YÜRÜYÜŞÜ

12.12.2019 00:05:43

BM ÇALIİANLARINDAN DOĞA YÜRÜYÜŞÜ


Uluslararası Dağlar Günü kapsamında Birleşmiş Milletler çalışanlarından doğa yürüyüşü
Yedi farklı milletten toplam 16 katılımcı Işık Dağı mevkiinde yaklaşık 10 kilometrelik bir yürüyüş gerçekleştirdi!
Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) tarafından her yıl 11 AralıK’ta kutlanan Uluslararası Dağlar Günü kapsamında 07 Aralık Cumartesi günü Işık Dağı mevkiinde yaklaşık 10 kilometrelik bir doğa yürüyüşü gerçekleştirildi.
Birleşmiş Milletler çalışanları ve Japon Büyükelçiliği’nin dahil olduğu, yedi farklı milletten toplam 16 katılımcı ile gerçekleşen yürüyüş dört buçuk saat sürdü.
Dağ ekosistemlerinin hem çevre hem de insanlar için önemini vurgulamak amacıyla kutlanan bu günde katılımcılar yürüyüşleri boyunca karla kaplı ormanlarda yaban hayatının izlerini yakından görme fırsatı yakaladı.
FAO Orman Sorumlusu Peter Pechacek tarafından yürüyüş boyunca ormanın biyolojik çeşitlilik unsurlarıyla ilişkisine dair bilgilendirilen katılımcılar, gün sonunda soğuk hava şartlarına rağmen doğada geçirdikleri zamanın kendileri için oldukça ilham verici olduğunu dile getirdiler.
Uluslararası Dağlar Günü kutlamaları 11 Aralık Çarşamba akşamı ODTÜ Teknokent CoZone’da gerçekleşecek “Dağlar Genç Nesiller için Önemlidir” konulu panel ile devam edecek.



1

“GELECEĞİ KERPİÇLE İNŞA ETMEK” KONULU SEMPOZYUM

2

ATO MOBİL UYGULAMA YAYINDA

3

KIVANÇ : ADANA’NIN İHRACATI 1 MİLYAR DOLARA ULAŞTI

4

57 ÜNİVERSİTEDEN 144 PROJE KATILDI

5

KIZILAY’DAN “KAN DOSTLARINA” TEŞEKKÜR