BÖYLE OLUR DİKTATÖRÜN VEFASI

20.09.2021 18:12:29

BÖYLE OLUR DİKTATÖRÜN VEFASI


Geçen gün Borgia ailesinden bahsetmiştim. Ne ararsanız var.
Sezar Borgia, hani şu kız kardeşiyle ensest ilişki yaşayan.. Romagna’nın kontrolünü ele geçirmişti. Sıra bölgede otoriteyi yerleştirmeye gelmişti. Sorumluluğu alacak kişi, hem acımasız, hem de kendisine kayıtsız şartsız biat etmiş biri olmalıydı.
Böyle birini bulmakta sıkıntı yoktu. Çünkü etrafı kendisinden ikbal bekleyen, kişiliksiz emir kullarıyla doluydu.
Çağırdı hizmetkarı Remirro de Orco’yu ve görevi verdi. Acımasız bir adamdı Romirro de Orco. Efendisine layık olabilmek, velinimetinin gözüne girebilmek için inanılmaz katliamlar yaptı. Bölge ve halk kısa sürede pasifleşmişti.
Amaç hasıl olmuştu. Ama halk da bu gaddarlıklara artık katlanamaz hale gelmişti. Borgia da işin farkındaydı. Üstelik Remirro de Orco denilen soysuzun son kullanma tarihi de gelmişti.
Sezar Borgia, halk aslında bu zalimliklerin kendi adına ve kendisinin emriyle yapıldığını biliyordu. Şimdi yapılacak şey, halkı kendi tarafına çekmek, tabanını konsolide etmekti..
Formül basitti. “Eyyy, Remirro,” dedi ve halkın nefret ettiği bu adamı öldürttü. Yetmedi; bacaklarında itibaren gövdesini ikiye ayırttı. İkiye ayrılmış cesedini bir meydana attırdı.
Acımasız bir gösteriydi ama büyük lider halkı bir zalimden kurtarmıştı. Sezar Borgia büyük adam, büyük liderdi doğrusu. Halk sersemledi ama aynı zamanda yatıştı da.

İŞTE BÖYLE OLUYOR ZALİMLERİN VEFASI..
SEVDİKLERİNİ GÖREVE GETİRİRLER. ONLARI ZENGİNLİĞE BOĞARLAR.

SON KULLANMA TARİHİ GELİNCE DE….

BÖYLE BİR SİSTEMDE GÖREVE GELMEK CESARET İŞİ DEĞİL Mİ, SİZCE?

ÖYLEYSE, NEDEN…..



1

KOCAİSPİR’DEN DEMİRÇALI’NIN İDDİALARINA YANIT VAR

2

KOCAİSPİR’DEN AK PARTİ VE MHP ZİYARETLERİ

3

VERGİ ÖDEMELERİNDE SON GÜN 31 MAYIS

4

“GELECEĞİ KERPİÇLE İNŞA ETMEK” KONULU SEMPOZYUM

5

ATO MOBİL UYGULAMA YAYINDA