Tarih: 20.01.2013 02:53

Brezilya Fahri Konsolosu Gözde Demir

Facebook Twitter Linked-in

Adana(Ulus)--brezilya_adanakonsolosBrezilya Federatif Cumhuriyeti’nin Adana Fahri Konsolosluğu'na armatör Gözde Demir getirildi.

Fahri konsolosluğun Adana’da açılması nedeniyle  HiltonSa Otelinde verilen resepsiyona Vali Hüseyin Avni Coş ve Eşi Aylin Coş, Brezilya Federatif Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Marcelo Jardim, AdanaMilletvekili Fatoş Gürkan, İl Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan, Brezilya Federatif Cumhuriyeti'nin Adana Fahri Konsolosu Gözde Demir, kamu ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve davetliler katıldı.

Brezilya Federatif Cumhuriyeti’nin Adana Fahri Konsolosu Gözde Demir resepsiyonda yaptığı konuşmada, bu göreve atanmasında Brezilya'yı iyi tanımasının ve sevmesinin etkili olduğunu dile getirerek, 'Görevimde başarılı olmak istiyorum. Bunun için çok çalışacağım' dedi.

Gözde Demir’in Brezilya'yı çok iyi bildiğini söyleyen Brezilya Federatif Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Marcelo Jardim’de, 'Bazı insanlar bu kadar genç bir bayanın, Brezilya gibi dünyanın altıncı büyük ekonomisine sahip bir ülkenin fahri konsolosu olarak nasıl atandığını sorabilir. Ama biz erkeklerin yoğunlukta olduğu dünyada hatalar yaptık ve şimdi bayanların sırası geldi' dedi.

Vali Hüseyin Avni Coş ise her iki ülke arasındaki ilişkileri geliştirmek için herkese büyük görevler düştüğünü belirterek, açılan fahri konsolosluğun da bu amaca katkı sağlayacağını söyledi.

Adana'nın da Brezilya ile olan ilişkilerde önemli bir yeri olduğuna değinen Coş, Demir'e görevinde başarı diledi. Daha sonra Brezilya'nın Ankara Büyükelçisi Marcelo Jardim, armatör Gözde Demir'e fahri konsolosluk belgesini verdi.

 


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —