Bu koro Adanalının müzik zevkini değiştirecek

21.01.2013 15:07:52

Bu koro Adanalının müzik zevkini değiştirecek

Adana(Ulus)--cuuniversite_korosuÇukurova Üniversitesi Mezunları Çok Sesli Korosu Nisan 2012’den bu yana sürdürdüğü çalışmalarını, dinleti boyutunda Adanalılarla buluşturmaya hazırlanıyor.

Çukurova Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Görevlisi Oğuz Öztürk yönetiminde çalışan 40 kişilik ekipte hemen her meslekten müziksever bulunuyor.

Çalışmalarını Tarihi Kız Lisesi Binası’nda sürdüren koronun yaptığı müzikle ilgili bilgi veren Oğuz Öztürk, “Çok sesli koro çalışması yapıyoruz. İnsan sesiyle yaptığımız müzikte 4 ses var. Soprano, alto, tenor ve bas. İspanyolca, İtalyanca, Almanca parçalar seslendiriyoruz. Türk Halk Müziği’nden uyarlamalar yapıyoruz. Yerel ve evrensel motifleri birlikte çalışıyoruz” dedi.

TÜRKİYE’DE İLK

Koronun uzun soluklu çalıştığını ve 1 buçuk yıllık bir çalışmanın ardından dinleti sunabileceğini belirten Öztürk sözlerini şöyle sürdürdü:

“Türk müziğini uluslararası standartlarda irdeliyoruz. Türkiye’de özel müzik eğitimi almayan insanlar, bu tür müzik yapmak için ilk kez bir araya geliyor. Almanya’da bu tür korolardan 61 bin, Fransa’da 23 bin, Bulgaristan’da 11 bin adet var. Türkiye’de ise sayı çok az.



1

ATO MOBİL UYGULAMA YAYINDA

2

KIVANÇ : ADANA’NIN İHRACATI 1 MİLYAR DOLARA ULAŞTI

3

57 ÜNİVERSİTEDEN 144 PROJE KATILDI

4

KIZILAY’DAN “KAN DOSTLARINA” TEŞEKKÜR

5

"NASIL BİR DEMOKRASİ NASIL BİR CUMHURİYET" PANELİ