Buldumcuk Ailesi sahneliyor

22.10.2012 11:29:20

Buldumcuk Ailesi sahneliyor

Adana(Ulus)--Tiyatro sezonunun başlamasıyla hareketlenen sahnelere, Çukurova Belediyesi Şehir Tiyatrosu’nun bol kahkahalı “Buldumcuk Ailesi” oyunu da katılıyor. Yaklaşık iki ay boyunca ummalı bir şekilde oyunu çıkarmak için çalışan Şehir tiyatrosu ekibi, Salı günü saat 20.00’de Adana Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu’nda, oyunun prömiyeriyle izleyiciyi selamlayacak.
Oyunlarını ücretsiz olarak sahneleyen Çukurova Belediyesi Şehir Tiyatrosu’nun bu komedi türünde ki eğlenceli eserini Adanalı usta tiyatrocu Mehmet Avcı yönetiyor. Ünlü yazar Eli Saghi’nin tanınmış yapıtını, Nisa Serezli’nin çevirmenliğinde sahneye koyan şehir tiyatrosu ekibi,“Buldumcuk Ailesi “ oyunuyla sezona merhaba demenin heyecanını yaşıyor. Çukurova Belediyesi’nin bir kültür ve sanat hizmeti olarak kurduğu ve sadece Çukurovalıya değil kentimizde ki tüm Adanalılara tiyatro sanatını izlettirmek amacında olduklarını söyleyen Çukurova Belediye Başkanı Yıldıray Arıkan,tüm tiyatro severleri bu komedi oyununa davet etti.
Gülmekten kırıp geçirecek bu eğlenceli oyunda, evlendikten sonra eşiyle baba ocağında yaşamaya başlayan Muhittin, ev işlerinden sıyrılmak için hamile kalmaya çalışan karısıyla sürekli tartışmaktadır. Mine’nin hamile kalması aileyi alt üst eder, ne var ki bir süre sonra hamilelik yer değiştirir ve gelinin yalanı ortaya çıkar ve kayınvalidenin gebe olduğu anlaşılır. İşler tam bu noktadan sonra daha fazla içinden çıkılmaz bir hal alır ve trajikomik hikaye kahkaha tufanına dönüşür.
Dekorunu Y.İnan Güneş’in, kostümlerini de Nalan Uğurpakkan’ın hazırladığı “Buldumcuk Ailesi” oyununun sahne ekibi, Salih Akbalı, H.İbrahim Kurum, Dilek Kont, Hayal Can, Zeynep Ak, Muhittin Yeşilova ve Ahmet Eldek’ten oluşuyor.
. 23 Ekim den sonra her hafta sergilenecek ve ücretsiz olarak Çukurova Belediyesi'nin Kültür ve Sanat hizmeti olarak sunduğu tiyatro oyunu için, ücretsiz davetiye ve oyun programı için belediyemizin Kültür ve Sosyal işler Müdürlüğü'nden bilgi alınabilir.



1

KOCAİSPİR’DEN AK PARTİ VE MHP ZİYARETLERİ

2

VERGİ ÖDEMELERİNDE SON GÜN 31 MAYIS

3

“GELECEĞİ KERPİÇLE İNŞA ETMEK” KONULU SEMPOZYUM

4

ATO MOBİL UYGULAMA YAYINDA

5

KIVANÇ : ADANA’NIN İHRACATI 1 MİLYAR DOLARA ULAŞTI