Ç.Ü TIP FAKÜLTESİNİN KURULDUĞU BİNA YANGINLA TARİH OLUYOR
Manşet Haber 19.12.2023 20:53:44 0

Ç.Ü TIP FAKÜLTESİNİN KURULDUĞU BİNA YANGINLA TARİH OLUYOR

Ç.Ü TIP FAKÜLTESİNİN KURULDUĞU BİNA YANGINLA TARİH OLUYOR

Adana’da yanan yer sadece bir binadan ibaret değil. Bu bina sadece Adana’nın değil, Çukurova ile Güney ve Güneydoğu’nun da sağlık merkezi oldu. Binlerce kişi bu binada şifa buldu. Adana Şehir Hastanesinin açılmasıyla kapısına kilit vuruldu, artık sağlık hizmetinden uzak kaldı.  2017 yılından bu yana Adana İl Sağlık Müdürlüğünün deposu olarak kullanıldığı ifade edilen hastane binasının kullanılamaz hale geldiği belirtiliyor.

Tarih olmaya yüz tutan bu bina Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi kurulunca sağlık hizmeti vermeye başladı. Ç.Ü Tıp Fakültesinin ilk öğrencileri bu binada uygulamalı eğitim gördü. Ç.Ü Balcalı’ya taşınınca Sağlık Bakanlığı’na devredilen bina önce Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi, daha sonra da Adana Devlet Hastanesi olarak hizmet verdi.

İŞTE TARİHÇESİ
Adana Seyhan Hacı Ömer Sabancı Caddesi üzerinde Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi olarak kurulan ve kullanılan hastane binası Üniversitenin yeni binasına taşındı. Bir süre boş kalan binanın yenileme işlemi tamamlandı ve. 30 Ekim 1990 tarihinde Sağlık Bakanlığı onayı ile Adana Numune Hastanesi olarak açıldı. Hastane 10.11.1995 ve 25297 sayılı Sağlık Bakanlığı onayı ile Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi olarak tescil edildi.
Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi 1.Ocak 2012 tarihinde Yüreğir’de yapılan yeni hastane binasında hizmet vermeye başladı.
Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi 3 yerleşkede hizmet verdi. Yerleşkelerden ana bina Yüreğir Serinevler Mah. Ege Bağatur Caddesi üzerinde bulunan Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesş 525 adet Nitelikli Yatak, 78 adet Yoğun Bakım yatak ve 6 adet Reanimasyon yatağı ile hizmet verdi. Çukurova İlçesindeki Seyhan Uygulama Merkezi yerleşkesinde ise; 256 Nitelikli yatak, 49 adet yoğun bakım yatak ile hizmet verdi. Dr. Aşkım Tüfekçi Hastane Bahçesindeki DİYALİZ ünitesi 28 +2 cihaz ile hizmetini sürdürdü.
Adana’da 1150 yataklı şehir hastanesinin 15 Eylül’den itibaren hasta kabulüne başlamasından sonra Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi şehir hastanesine taşındı.  taşındı. Hastane binası bakım onarıma alındı. Adana’nın asırlık Devlet Hastanesi de yıkılınca, bina bu kez Adana Devlet Hastanesi olarak hizmet verdi.

DEPO OLARAK KULLANILIYORDU

Adana İl Sağlık Müdürlüğü tarafından depo olarak kullanıldığı bildirilen tarihi binada bugün saat 14.00 sıralarında bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Yangın itfaiye ekiplerinin müdahalesine rağmen şu saate kadar henüz kontrol altına alınamadı. Bina bu haliyle kullanılamaz hale geldi.

https://www.adanaulus.com/bu-hastane-tarih-oluyor/

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

YAZARLAR

32.1° / 19.2°