Tarih: 10.04.2016 22:36

Çanakkale’ye Minnet Yolculuğu

Facebook Twitter Linked-in

Sarıçam Belediyesi geçtiğimiz yıl başlattığı Çanakkale’ye Minnet Yolculuğunu bu yılda devam ettiriyor. Başkan Bilal Uludağ,  daha önce kayıtlarını yaptıran ve isimleri belirlenen 44 kişilik ilk kafileyi düzenlenen törenle yolcu etti. Uludağ,” Ecdadımızın tarih yazdığı Çanakkale’yi her Türk vatandaşı mutlaka görmeli. ”dedi.saricam_canakkale (2)

Aksoylar Cami önünde yapılan uğurlama törenine Başkan Bilal Uludağ, MHP Sarıçam İlçe Başkanı Mehmet Koca katıldı. Belediye Başkanı  Başkan Bilal Uludağ,  amaçlarının Çanakkale’de yaşanan kahramanlık destanın yerinde görülmesi olduğunu belirterek, “Manevi duyguların en üst seviyeye çıktığı burada ecdadımızla vatandaşlarımızı buluşturmak istedik. Bir kez daha kınalı kuzuların şehit düştüğü diyara Sarıçamlıları gönderiyoruz.  101. yılda da Sarıçam ilçemizde ikamet eden bine yakın kişiyi Çanakkale’ye götürmeyi planladık. ” diye konuştu.saricam_canakkale (1)

Uludağ,” Planladığımız gibi ilk kafilemizi yolcu etmek için buradayız. Nisan ayı sonuna kadar her hafta Salı ve Cuma günleri Çanakkale’ye seferleri düzenli olarak yapılacak.  Bu gezideki amaç, gidecek olan kişilerin bu toprakların kolay kazanılmadığını, atalarımızın 101 yıl önce büyük bedellerle bu vatanın bizlere emanet edildiğini görmelerini sağlamaktır. Özellikle gençlerimizin ecdadımızı daha iyi tanıması için bu tür etkinlikleri sürekli düzenlemeye devam edeceğiz. Çanakkale ruhu ve ahlakıyla bir nesil yetişmesini Cenab-ı Allah’tan niyaz ederim. Yolunuz açık olsun. Güle güle gidin. “diye konuştu.saricam_canakkale

Çanakkale Minnet Yolculuğuna katılan vatandaşlar ise kendilerine bu imkanı sağladığı için Başkan Bilal Uludağ’a teşekkür ederek, “Gerçekten bizleri çok mutlu etti. Ecdadımızın büyük özveri ile savaştıkları ve uğruna şehit düştükleri yeri görmek bizim için unutulmaz bir anı olacak. Başkanımızdan Allah razı olsun” dediler.

 

 


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —