ÇAY, AVRUPA VE AMERİKA PAZARINA ODAKLANACAK
EKONOMİ 27.03.2024 20:52:00 0

ÇAY, AVRUPA VE AMERİKA PAZARINA ODAKLANACAK

Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan, Tacikistan, Irak ve Almanya başta olmak üzere 10’un üzerinde ülkede faaliyet gösteren Beta Gıda, 2023 yılında bir önceki yıla oranla ciro bazında yüzde 40 büyüdü. İ

Türkiye’nin yenilikçi çay markası Beta Çay, yeni ürünleri ve yatırımlarıyla büyümesini sürdürüyor. Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan, Tacikistan, Irak ve Almanya başta olmak üzere 10’un üzerinde ülkede faaliyet gösteren Beta Gıda, 2023 yılında bir önceki yıla oranla ciro bazında yüzde 40 büyüdü. İhracat ağını genişletmeyi hedefleyen Beta Gıda, 2024 yılında Avrupa ve Amerika çay pazarına odaklanacak.

Çay içme alışkanlığını özel bir deneyime dönüştüren Beta Gıda, yurt içi ve yurt dışı büyüme hedefleri doğrultusunda çalışmalarına devam ediyor. 2023 yılında inovatif ve çevre dostu ürünleriyle başarılı bir büyüme ivmesi yakalayan Beta Gıda, 2024 yılında yeni ürünleri, sürdürülebilirlik çalışmaları ve yeni yatırımları ile yüzde 40 büyüme elde etmeyi hedefliyor. İhracat oranlarını daha da artırmak için yeni uluslararası distribütör anlaşmaları ve projeleri üzerine yoğunlaşacak olan Beta Gıda, bu sayede 2024 yıl sonuna kadar ihracat yaptığı ülke sayısını da 40’a ulaştıracak.

“AVRUPA VE AMERİKA’DA SÜRDÜRÜLEBİLİR ÇAY ÜRÜNLERİ”

2024 yılında en büyük hedeflerinin yeni pazarlara ulaşmak olduğunu vurgulayan Beta Gıda Genel Müdürü Mehmet Ali Uğur şöyle konuştu: “Beta Gıda olarak hem ülkemize katma değer sağlamak hem de marka bilinirliğimizi daha geniş kitlelere ulaştırmak için ihracat önemli iş kalemlerimizden. Geniş ürün yelpazemizle doğru araştırmalar sonucunda doğru ürünü pazarın doğru noktasıyla buluşturmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. 2023 yılında hedefimizde Avrupa pazarı vardı ve yeni anlaşmalar yaparak yayılma hızımızı artırdık. Avrupa’da oluşturulan yeni distribütörlükler ile de ağımızı güçlendirmeye devam ediyoruz.”

İHRACAT SATIŞLARININ PAYI 5 YIL İÇİNDE YÜZDE 40 ARTACAK

2023 yılının ihracat açısından başarılı bir yıl olduğunun altını çizen Beta Gıda Genel Müdürü Mehmet Ali Uğur; “Doğrudan ihracatımız toplam satışlarımızın %6’sını oluştururken, transit ihracatımız ise %81 oranında gerçekleşti. Toplam ciromuz içinde yurt dışı satışlarımızın payı %87’lik etkileyici bir orana ulaştı. Önümüzdeki 5 yıl içinde doğrudan ihracat satışlarının oranı %40’a çıkarmayı planlıyoruz” dedi.

“AVRUPA’NIN TERCİHİ AROMALI ÇAYLAR, AMERİKA’NIN TERCİHİ BİTKİ ÇAYLARI”

Avrupa ve Amerika’ya çayı sevdirdiklerini belirten Mehmet Ali Uğur; “Bölgelerin tüketici alışkanlıklarına baktığımızda sağlık ve wellnes odaklı ürün gruplarının öne çıktığını söyleyebiliriz. Burada sağlıklı yaşam trendi oldukça büyüyor. Kişilerin tüketim alışkanlıklarına baktığımızda Avrupa bölgesi daha aromalı çay gruplarının yanı sıra siyah çay ürünlerini tercih ederken Amerika daha çok bitki çayları gruplarında yer alan çayları tercih ediyor. Bu doğrultuda, Avrupa ve Amerika'daki sağlık ve wellness trendlerini de göz önünde bulundurarak, pazarın ihtiyaçlarına cevap veren geniş ürün çeşitliliğimiz ile i bu pazarlarda öne çıkaracağız” dedi.


Anahtar Kelimeler: AVRUPA AMERİKA PAZARINA ODAKLANACAK

YAZARLAR

31° / 16.7°